Memorialul “Gabriel Udişteanu” la badminton

Sala de sport a Colegiului “Vasile Lovinescu” din Fălticeni va găzdui în perioada 6-7 iulie, Memorialul “Gabriel Udişteanu” la badminton.

Competiţia este organizată de AS CS “Nada Florilor”, club sportiv recent înfiinţat la Fălticeni, în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava, Primăria Municipiului Fălticeni, Colegiul “Vasile Lovinescu”, SC Botuşanu, SC Simos şi SC Sanimet.

De la prof. Adrian Boicu, preşedintele AS CS “Nada Florilor”, am aflat că este prima manifestare sportivă pe care clubul o organizată la Fălticeni. Adrian Boicu spune că AS CS “Nada Florilor” se va afilia la Federaţia Română de Badminton începând cu sezonul competiţional 2014, urmând să participe în Campionatul Naţional.

Pentru competiţia care va avea loc sâmbătă şi duminică, organizatorii mizează pe prezenţa a cel puţin 50 de sportivi de la cluburi de profil din zona Moldovei: A.S.Poli Sport Bukowina din Suceava, CSS Oneşti, CS Interfast Bacău, CS Botoşani, A.S. Adriany Piatra Neamţ, Şcoala “Iulian Vesper” – Horodnicul de Sus, Clubul Copiilor “Gura Humorului” şi AS CS “Nada Florilor” Fălticeni.

Paridele vor începe sâmbătă, la ora 10, pe următoarele categorii de vârstă: Under 9, Under 11, Under 13, Under 15, Amatori – seniori.

„Scopul întrecerii este promovarea jocului de badminton şi a valorilor care reprezintă acest joc, desemnarea celor mai buni jucatori de badminton din cele patru judeţe participante şi atragerea unui număr cât mai mare de participanţi în vederea popularizării principiilor olimpice: a toleranţei şi fair-playului. Competiţia se  adresează copiilor care practică badminton-ul şi jucătorilor seniori amatori” ne-a declarat prof. prof. Adrian Boicu.

Meciurile se vor desfăşura în sistem eliminatoriu sau turneu în funcţie de numărul de concurenţi la fiecare grupă de vârstă doar la simplu iar grupele de vârstă la care se pot înscrie concurenţii sunt conform Regulamentului Federaţiei Române de Badminton.

Profesorul Boicu Ioan-Adrian, antrenor secţie badminton la Asociaţia Clubul Sportiv „Nada Florilor” din Fălticeni ne-a spus că se vor acorda premii concurenţilor clasaţi pe primele trei poziţii şi diplome concurenţilor clasaţi pe primele patru poziţii la fiecare grupă de concurs. Premierea câştigătorilor va fi făcută de către organizator, parteneri, reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Fălticeni, Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Judeţului Suceava sau a Asociaţiei Judeţene “Sportul Pentru Toţi”.

Pentru buna desfăşurare a cupei, vor fi 4 arbitri de joc, iar profesorii Boicu Adrian, Aioanei Ionut, Radu Gabriel şi Lungu Daniel vor asigura secretariatul tehnic al competiţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.