Copiii cu nevoi speciale ajutaţi de voluntari

Timp de doua săptămâni, la Clubul oamenilor de afaceri din Fălticeni,  Asociaţia ”Euroşansa For Life” în parteneriat cu Grădiniţa Specială din municipiul Fălticeni au organizat „Atelierele de vară”. Acţiunea face parte din Calendarul de activităţi al Proiectului educaţional umanitar “Şansa de a dărui” şi s-a desfăşoarat în perioada 8-20 iulie, având ca beneficiari 25 de copii (preşcolari care frecventează cursurile Grădiniţei Speciale, copii care au frecventat cursurile acestei grădiniţe, iar în prezent sunt elevi la şcolile din localitate şi alţi elevi din şcolile fălticenene).

„Scopul acestei acţiuni este de a-i atrage pe copii in activităţi care să le permită o dezvoltare armonioasă, având şansa să-şi petreacă timpul în mod plăcut, dar şi util, lăsând deoparte calculatorul şi televizorul”, ne-a spus prof. Mihaela Sandu, coordonatoarea proiectului.

Activitatea de la cele patru ateliere: Comunicare, Sport, Muzică şi Artă decorativă a fost coordonată de cadre didactice voluntare, membri ai asociaţiei ”Euroşansa For Life”. Prezenţi la această acţiune au fost şi elevi voluntari ai asociaţiei, care i-au ajutat pe copii să folosească diferite tehnici pentru a realiza lucrări frumoase din materialele puse la dispoziţie de asociaţie. Aceste obiecte decorative confecţionate în cadrul atelierelor, vor fi expuse într-o expoziţie cu vânzare organizată cu ocazia Zilelor Municipiului Fălticeni pe Aleea Pietonală. Fondurile colectate vor fi direcţionate copiilor aflaţi în dificultate pentru organizarea unei excursii în judeţul Suceava.

„În acest mod vrem să le arătăm copiilor că munca le este răsplătită. La sfârşitul celor două săptămâni de muncă, lansăm o invitaţie tuturor celor cu inimă mare, celor care doresc să achiziţioneze obiecte realizate în cadrul atelierelor noastre. În ziua de 20 iulie, vom avea un stand pe Aleea Pietonală, unde micii artişti îşi vor prezenta lucrările, rod al muncii lor. Merită să îi încurajăm, să îi sprijinim, deci, să le fim alături. Mulţumesc pe această cale celor care au făcut parte din echipa “Euroşansa For Life”, conducerii Clubului Oamenilor de Afaceri, care a găzduit această acţiune, invitatului special Eusebiu Gafiţa, care ne-a încântat, emoţionat şi invitat la joc, părinţilor şi copiilor care timp de două săptămâni au muncit, s-au jucat, şi-au făcut prieteni, şi-au descoperit aptitudini şi calităţi, şi-au învins temerile şi neîncrederea, dovedind că pot”, a spus Mariana Sandu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.