Zilele Municipiului Falticeni 2013-prima zi de concerte

Joi, 18 iulie, în Piaţa „Nada Florilor” din municipiul Fălticeni a început seria celor patru zile de spectacole incluse în Programul „Zilele Municipiului Fălticeni”. Prima care a urcat pe scenă a fost Dorina Hornea, după care, sub genericul „Tineri solişti de muzică populară din Fălticeni”, solistul la trompetă Rareş Atomei, colaborator al Ansamblului „Ciprina Porumbescu” şi pregătit de Trifan Leancă şi Florin Sumanariu a „sunat” adunarea la scenă.

Membru al Ansamblului „Ciocârlia junior” din Bucureşti, Eusebiu Gafiţa, revine de fiecare dată cu drag în oraşul în care s-a născut şi a  copilărit pentru „a cânta câteva piese din sufletul meu de copil pentru dumneavoastră”. El a dat startul cântecelor şi jocurilor populare. Maria Isabela Merlă, a încântat audienţa cu melodiile de pe primul CD, „Buna mea măicuţă” lansat de curând. Albumul, care cuprinde un număr de 15 piese muzicale, reprezintă munca ,,de suflet" a interpretei, împreună cu orchestra “Ciprian Porumbescu”, dirijor Costache Petru, pe el regăsindu-se piese muzicale din zona Fălticeni dar şi piese dedicate mamei şi bunicii.

Şi Valentin Bertea a venit cu noutăţi, interpretând în premieră melodiile „Merg cu tata în ciobănie” şi „Hora feciorească”. Pregătit de prof. Valentina Tablan la Şcoala Populară de Artă Suceava, la numai 12 ani, Valentin Bertea are câştigate peste 120 de concursuri naţionale şi internaţionale.

Patricia Maria Aniculăesei este o speranţă a muzicii populare din urbea de pe Şomuz care se pregăteşte cu prof. interpret Maria Tanasă, fiind una din solistele grupului „Balada” a Clubului Copiilor din Fălticeni.

Solistul vocal Iulian Aghiniţei însoţit de tatăl său la trompetă sunt prezenţe constante pe scena multor festivaluri folclorice şi concursuri din România în cadrul cărora au obţinut numeroase premii I sau titluri de laureat. Lavinia Chiriac este din comuna Baia şi îşi pregăteşte cariera solistică sub îndrumarea lui Sorin, fiind componentă a Ansamblului „Balada” din Suceava. La Fălticeni a primit multe apaluze care au încurajat-o să revină pe scenele de spectacol. Cel mai mic solist din spectacolul de joi a fost Ştefănel Onofrei. În vârstă de numai 7 ani, Ştefănel are deja la activ mai multe premii naţionale, fiind o voce care promite, mai ales că este îndrumat spre tainele folclorului de profesoara Maria Tanasă.    

Denisa Apetrei a fost ultima fălticeneancă ce a urcat pe scenă după care câmpulungeanca Cornelia Ştefan, a încins atmosfera invitând toată lumea la dans.

Spectacolul folcloric din prima zi a „Zilelor Municipiului Fălticeni” s-a încheiat cu evoluţia Ansamblului „Trandafirul” al Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birilic”, Fălticeni, condus de Marian Ciuraru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.