Caravana TIFF ajunge la Fălticeni

 

 

afis_CaravanaTiFF2013_45x65cm_Falticeni-01

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) continuă proiectul de succes Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino. Organizată împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul, Odessa și Reelport, unul dintre principalii actori de pe piaţa digitală de film din Europa, caravana îşi propune să aducă în atenţia publicului filme de succes din ţările UE si non-UE.

 

Cea de-a patra ediţie a Caravanei Filmelor TIFF are loc în 13 oraşe din România. Caravana s-a oprit la Buzău, Timişoara, Oradea, Bistriţa şi Cluj-Napoca, continuându-şi drumul către Fălticeni .Organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Fălticeni, timp de două zile, în perioada 27 – 28 iulie, în Piaţa “Nada Florilor”, de la ora 22.00, cinefilii vor avea ocazia să vadă două dintre filmele de succes prezentate la TIFF 2013.

 

Sâmbătă, 27 iulie – Funeralii Fericite (2013) în regia lui Horaţiu Mălăele. Într-un cartier periferic din Bucureşti, imigranţii îşi îneacă amarul în cârciuma lui Samir: „La imigrantul fericit”. La o masă, trei prieteni au pierdut şirul paharelor. Ei sunt: Lionel – un român reîntors din Franţa unde a lucrat în construcţii, Kiril – un bulgar contrabandist de mică anvergură şi Igor – un rus fără permis de şedere în România, care lucrează la negru ca instalator. Presaţi de iminenţa raziei duminicale pe care o face la oră fixă agentul Porumbel, cei trei o şterg rapid din cârciumă împreună cu ceilalţi clienţi. Ajung lângă un teren viran unde s-a instalat o tabără de ţigani. Ca să se distreze, cei trei plătesc o ţigancă să le ghicească viitorul. Aceasta le prezice data exactă a morţii şi modul în care vor muri.  De aici începe distracţia…

 

Duminică, 28 iulie – Condamnat la viaţă (regia: Bogdan Dreyer). Un sat din Transilvania, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Un soldat german este găsit mort la marginea satului. Nu se ştie cine este vinovatul, iar ofiţerii germani ameninţă că îi vor executa pe cei mai importanţi zece membri ai comunităţii dacă făptaşul nu se va preda. Ca să scape, fruntaşii încearcă să-l convingă pe Ipu, "nebunul satului", să-şi asume el vina.

 

Intrarea este liberă.

 

Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino este un proiect organizat de Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul programului MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

 

NewsFalticeni.ro este partener media al evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.