Expoziţia “Maramureş mon amour” ajunge şi la Fălticeni

Muzeul de Arta “Ion Irimescu” din Fălticeni găzduieşte în perioada 10-16 august 2013, expoziţia de fotografie “Maramureş Mon amour” a artistului fotograf Yves Beliard.

Vernisajul expoziţiei va avea loc sâmbătă, 10 august 2013, ora 17.00, la Sala “Pictor Aurel Băeşu”, organizatorul manifestării fiind “La Société Française des Amis de Ion Irimescu”.

Yves Béliard s-a născut în Franţa în anul 1947 fiind printre primii cetăţeni francezi care s-au angajat în acţiunea internaţională numită „Opération Villages Roumains” (Operaţiunea Satele Româneşti), o acţiune de protest împotriva distrugerii programate a habitatului rural românesc în timpul dictaturii comuniste.

Din 1990 este preşedintele Asociaţiei franco-române de infrăţire cu comuna Lăpuş din Maramureş, implicându-se în numeroase acţiuni umanitare precum şi în numeroase schimburi culturale romano-franceze.

Yves Béliard a avut opt expoziţii de fotografie în Franţa şi două în România. Cea de-a doua este o retrospectivă numită „Un sfert de veac de poveste de iubire cu Maramureşul” şi s-a desfăşurat în luna iulie la Lăpuş.

În 2003, vizitând Fălticeniul, a avut ocazia să-l întâlnească pe maestrul Ion Irimescu, fiind cucerit atât de artist cât şi de opera acestuia. Profunda admiraţie pentru tot ce însemna arta irimesciană, Yves Béliard şi-o demonstrează luându-şi angajamentul de a-l populariza şi a-i face cunoscută întregii Franţe opera marelui artist Ion Irimescu, fiind totodată şi unul din membrii fondatori ai Asociaţiei „La Société Française des Amis de Ion Irimescu”.

Expoziţia de fotografie de la Fălticeni, este un omagiu şi o mărturie a iubirii pentru Maramureş şi pentru artistul Ion Irimescu.

afis Maramures

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.