Peste 8000 de elevi şi preşcolari s-au întors de luni în unităţile de învăţământ din Fălticeni

În municipiul Fălticeni, au avut loc luni, 16 septembrie, festivităţi de deschidere a noului an şcolar la cele patru şcoli gimnaziale, trei licee şi opt gradiniţe, în mijlocul elevilor şi profesorilor aflându-se deputatul Ioan Stan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Alexandru Rădulescu, Mariana Drumea – inspector şcolar în management educaţional, primarul Gheorghe Cătălin Coman, viceprimarul Gheorghe Aldea, consilieri locali şi preoţi parohi care au citit rugăciuni pentru elevi, au cerut ajutorul lui Dumnezeu pentru începutul de an şcolar şi i-au stropit cu apă sfinţită.

Şeful executivului a fost prezent în mijlocul elevilor şi al cadrelor didactice la Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu”, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, Colegiul Naţional „Nicu Gane” şi Colegiul „Vasile Lovinescu”, deputatul Ioan Stan la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, prof.  Alexandru Rădulescu la Colegiul Naţional „Nicu Gane” şi Colegiul „Vasile Lovinescu”.

La două dintre unităţile de învăţământ, Şcoala „Ion Irimescu” şi Colegiul „Mihai Băcescu”, festivităţile de deschidere a noului an şcolar au început cu un moment de reculegere în memoria cadrelor didactice trecute prematur la cele veşnice în această vară.

Investiţii de 1,8 milioane lei în şcolile din municipiu

Primarul Cătălin Coman ne-a declarat că noul an şcolar începe la Fălticeni în condiţii foarte bune, poate cele mai bune din ultimii ani. În această vară au fost efectuate investiţii în tot ceea ce înseamnă grădiniţe, şcoli gimnaziale şi colegii, peste 1,8 milioane de lei fiind alocaţi pentru modernizări şi reparaţii, astfel încît deopotrivă elevi şi cadre didactice să beneficieze de condiţii excelente în care să-şi desfăşoare activitatea.

 „Am făcut eforturi pentru a începe anul şcolar în condiţii bune în toate unităţile de învăţământ. Ne-am străduit ca tot ceea ce înseamnă partea noastră de avize şi infrastructură să o asigurăm în condiţii de eficienţă maximă. A fost o vară în care s-au realizat numeroase lucrări în fiecare şcoală şi mulţumesc tuturor directorilor şi profesorilor pentru modul cum s-au implicat în derularea lor. Suntem împreună pe un drum bun, administraţia locală şi-a făcut datoria prin investiţii de 1,8 milioane lei şi aşteptăm ca efortul nostru să fie răsplătit de dumneavoastră prin prin seriozitate şi rezultatele obţinute la învăţătură şi la concursurile şcolare”, a declarat primarul Cătălin Coman. 

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” pentru a treia oară „Şcoală Europeană”

În municipiul Fălticeni funcţionează singura unitate de învăţământ din judeţ care a obţinut pentru a treia oară consecutiv titlul de „Şcoală Europeană”obţinând locul trei la nivel naţional în această competiţie.

„Prin mobilizarea exemplară a profesorilor, a partenerilor în educaţie pentru formarea elevilor şi a autorităţilor locale, care au pus interesul elevului înaintea oricărei preocupări sau dorinţe s-au obţinut rezultate deosebite la Colegiul „Mihai Băcescu”. La finalizarea primului an al proiectului POSDRU derulat de MEC „Îmbunătăţirea calităţii şi formării profesionale prin reţele parteneriale”, această şcoală a devenit centru de resurse la nivel naţional coordonând o reţea de şcoli din Lugoj, Bucureşi, Braşov. Baia Mare şi Arad. Activitatea din şcoala se regăseşte şi în „Ghidul de bune practici în dezvoltarea reţelelor parteneriale”, tradus şi publicat în 10 ţări din Uniunea Europeană, aprobarea mai multor proiecte cu finanţare europeană şi derularea celor începute în parteneriat cu Grecia, Spania, Portugalia şi Marea Britanie asigurând un învăţământ cu o largă deschidere spre cel din Uniunea Europeană”, ne-a declarat prof. Claudia Suseanu, directoarea Colegiului „Mihai Băcescu”.

CAR Învăţământ Fălticeni va acorda în acest an şcolar 11 burse elevilor din judeţ

CAR Învăţământ Fălticeni va acorda în acest an şcolar 11 burse elevilor din liceele din judeţul Suceava. Bursele se vor acorda celor cu rezultate foarte bune la învăţătură dar cu probleme financiare în familie. La Fălticeni s-au acordat trei burse, câte una pentru fiecare liceu, valoarea unei burse fiind de 100 de lei lunar.

„Am luat această iniţiativă la începutul anului 2013 în urma propunerii prof. Gabriel Matei la începutul anului şcolar. Proiectul început în acest an şcolar va fi continuat şi în anii şcolari următori”, ne-a declarat prof. Constantin Bulboacă, preşedintele CAR Învăţământ Fălticeni.   

În unităţile şcolare din Fălticeni învaţă peste 700 de preşcolari din care aproape 400 sunt înscrişi la grădiniţele cu program normal şi peste 7300 de elevi din care peste 4.400 în învăţământul liceal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.