Preşcolarii de la Grădiniţa “Lizuca” din Fălticeni au sărbătorit Ziua Internaţională a Păcii

Vineri, 20 septembrie 2013, unităţile şcolare din lumea întreagǎ au fost invitate să participe la un eveniment global, acela de- a planta arbori pentru un viitor sustenabil.

               Grupa de preşcolari ”Isteţii” (educatoare Balan Doiniţa) de la Grădiniţa cu Program Normal „Lizuca” din Fălticeni, s-a alăturat cu entuziasm celorlalţi participanţi la acest program internaţional, plantând copaci împreună cu alte grădiniţe şi şcoli din lume.

„În acest an ENO (Environmental Online) şi Leaf international (Learning about forests) au lansat invitaţia, tuturor şcolilor din România şi din lume, de a planta arbori pentru un viitor sustenabil. Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat această zi ca fiind Ziua Internaţională a Păcii. Pentru preşcolarii de la grupa mea a fost o zi de activitate practică în aer liber şi un mod util de a învăţa ce înseamnă educaţia globală cu privire la mediu. Am integrat activitatea din această zi în curriculum-ul şcolar, <Plant a tree for Peace 2013>, fiind un bun prilej de a învăţa despre copaci. Evenimentul a promovat educaţia pentru pace şi a ajutat la creşterea gradului de conştientizare a copiilor preşcolari cu privire la importanţa arborilor şi a pădurilor la o scară globală. De asemenea antrenarea copiilor în acţiuni de educaţie ecologică, ajută la formarea unui comportament şi a unei culturi ecologice, a unei atitudini ecologice responsabile prin exersarea unor deprinderi de îngrijire şi ocrotire a mediului, aplicând cunoştinţele însuşite.

        Plantarea unui copac simbolizează speranţa şi continuitatea vieţii”, ne-a declarat educatoarea Balan Doiniţa.

            ENO Tree Planting Day este un eveniment deschis pentru şcoli şi grupuri interesate de mediu şi pace. Acesta este desfăşurat de două ori într-un an, în mai şi în septembrie. Plantarea copacilor este una dintre cele mai populare activităţi în cadrul Programului ENO. Primii copaci au fost plantaţi la amiază în Oceania, apoi urmând cursul soarelui  noi copaci au fost plantaţi în Asia, Europa şi Africa şi în cele din urmă acest lanţ de arbori a ajuns în America. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.