Festivalul Național Concurs de Folk pentru Tineret “Nada Florilor”

În perioada 26 – 27 octombrie la Fălticeni se va desfășura Festivalul Național Concurs de Folk pentru Tineret “Nada Florilor”.

Pe lângă concursul de interpretare a muzicii folk destinat copiilor și tinerilor a căror vârstă nu depășește 30 de ani, desfășurat timp de două zile, sâmbătă, 26 octombrie, în cadrul unui spectacol care va avea loc începând cu ora 16,00 se vor omagia 40 de ani de la înființarea Cenaclului Flacăra. Aacest fenomen cultural atât de îndrăgit de români, va fi readus în atenție de foști membri ai cenaclului printre aceștia numărându-se Andrei Păunescu, Vasile Mardare, Cristian Buică, Magda Pușkaș, Emeric Imre și Victor Socaciu.

Duminică, 27 octombrie, va avea loc festivitatea de premiere urmată de un spectacol susținut de laureații concursului de muzică folk și de evoluția artiștilor Mădălina Amon, Eugen Avram și Vasile Șeicaru.

Conform viceprimarului Gheorghe Aldea, valoarea premiilor la concursul de interpretare este de 7.000 de lei.

Cu excepția concursului care se va desfășura în sala de spectacole a Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”, celelate spectacole vor avea lor în Piața “Nada Florilor”, unde se va desfășura și “Târgul Mărului”, organizatorii anunțând că anul acesta la sărbătoarea pomicultorilor din zona Fălticeni se vor axa mai puțin pe folclor și mai mult pe muzică folk.

40 de ani de la înființarea Cenaclului Flacăra

“Îmbinăm două evenimente: Târgul Mărului și Festivalul Național Concurs de Folk pentru Tineret “Nada Florilor”. Pentru al doilea am încheiat un parteneriat cu Asociația Ghizilor Bucovina astfel încât vom fi degrevați de unele cheltuieli. Aniversarea a 40 de ani de la înființarea Cenaclului Flacăra va fi un eveniment deosebit pentru noi toți. Încă mai pulsăm la aminitrea vremurilor când Cenaclul Flacăra era foarte activ și era singura modalitate de a petrece timpul liber. O mare parte din cei care erau atunci în Cenaclu vor veni și acum la Fălticeni, în frunte cu Andrei Păunescu, fiul lui Adrian Păuneascu. Astfel vom avea și târgul de mere  ajuns la a X-a ediție și spectacole. Anul acesta vom avea recitaluri de muzică populară doar cu artiștii noștri din Fălticeni”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman.

Festivalul de folk este organizat de Primăria și Consiliul Local Fălticeni în parteneriat cu Asociația Ghizilor Bucovina.

Cenaclul „Flacăra" a fost înființat pe 17 septembrie 1973  iar până la interzicerea sa, în 16 iunie 1985, au fost susținute 1.615 spectacole de muzică, poezie și dialog, în fața a mai mult de 6 milioane de spectatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.