PARTENERIAT ÎN EDUCAȚIA PENTRU MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Sâmbătă, 5 octombrie 2013 a avut loc a XV-a ediție a Seminarului Național Parteneriat în Educația pentru Mediul Înconjurător ce a avut ca temă EDUCAȚIA PENTRU MEDIU ÎN ȘCOALA ROMÂNEASCĂ. Seminarul s-a desfășurat la București, în sala Diplomate a Hotelului Athenee Palace, fiind organizat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie, membru cu drepturi depline al Fundației Mondiale de Educație pentru Mediul Înconjurător.

Seminarul a avut invitați de renume precum: Finn Bolding Thomsen, director Foundation for Environmental Education (FEE), invitat special, profesor universitar Maria Pătroescu, președinte de onoare a CCDG București, redactor șef Cristian Lascu din partea National Geographic. Discuțiile au avut ca punct de plecare conșientizarea problemelor de mediu și dezvoltarea spiritului participativ la rezolvarea acestora, înușirea noțiunilor de mediu și calitate a mediului, acceptarea problematicii mediului la nivel local, regional și național, înțelegerea dimensiunii globale a degradării mediului înconjurător, acceptarea reducerii presiunii umane  asupra mediului,, limitarea  consumului de resurse teritoriale prin participarea la implementarea unui management durabil al mediului, puncte atinse, în discutiile lor de invitați.

Ordinea de zi a Seminarului a avut în vedere recunoașterea eforturilor profesorilor și elevilor, a școlilor implicate în programele coordonate de CCDG București, pentru anul școlar 2012/2013, eforturi care au fost răsplătite prin premii și distincții. Au fost prezentate proiectele  CCDG București pentru anul școlar 2013/2014 (obiective, scop și acțiuni). Lucrările Seminarului au fost prezidate de doamna Cornelia Dincă, președintă a CCDG București. Au fost prezenți 400 de profesori din toată țara coordonatori de proiecte naționale sau internaționale.

La Seminarul Național Colegiul ,,Vasile Lovinescu’’ Fălticeni a fost reprezentat de  profesorii Gabriela Budeanu și Claudia Șandru, în calitate de coordonatori pentru Proiectul Național Patrula Eco.

Elevii și profesorii Colegiului ,,Vasile Lovinescu’’ Fălticeni au dovedit măiestrie și devotament în derularea activităților de educație pentru mediu, reușind să obțină cinci premii. Astfel printre proiectele derulate în anul școlar trecut, două (Patrula ECO DESIRE și LeaF, Copacul –eterna alinare) au reușit să urce pe podium:

 

 

Proiectul National Patrula ECO: Eco Desire

prof. coord. . Gabriela Budeanu și Claudia Șandru.

 

·         Plăcintă Ana-Maria -premiu special pentru cea mai complexă agendă eco

·         Budeanu Gabriela -premiu pentru cel mai implicat cadru didactic (Proiect Național Patrula ECO-Eco Desire);

·         Premiu special pentru cel mai bun exemplu de bună practică -Beneficiile folosirii tehnologiilor verzi, realizarea celei mai bune Campanii

 

Proiectul Internațional LeaF (Learning about Forests)

 prof. coordonator Gabriela Budeanu

·         Mențiune, Concurs Național ,,Prietenii Pădurii’’, ediția a VIII-a: Puiu Paula, cl. a IX a Servicii C

·         Premiu, Concurs Internațional ,,Panasonic Tree Planting’’, editia a II-a

 

Prezența doamnei inspector Tatiana Vântur, în calitate de coordonator zonal al CCDG București și reprezentant al ISJ Suceava, a constituit pentru profesorii colegiului nostru prezenți la seminar, un motiv în plus pentru a continua activitățile începute, iar felicitările adresate în plen de doaman președinte a CCDG București și personal de doamna inspector nu a fost decât un moment de maximă emoție și safisfacție privind implicarea elevilor și a profesorilor colegiului, a recunoașterii eforturilor depuse.

Mulțimum domnului director profesor Gabriel Matei pentru încrederea acordată, pentru încurajare, pentru sprijin și domnului commandant al Poliției Municipiului Fălticeni, domnul Nichitoi Ioan, cel care a fost unul dintre cei mai activ parteneri ai proiectelor noastre. 

 prof. Gabriela Budeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.