Ziua Educației – Ziua punții dintre generații

Sâmbătă, 5 octombrie, cu ocazia Zilei Educației, la Fălticeni a avut loc o întâlnire a educatorilor, învățătorilor și profesorilor din municipiu și din zonă. Alături de actuale și foste cadre didactice, acum pensionare, au fost primarul Cătălin Coman, consilierul parlamentar Lăcrămioara Grigoriu și scriitoarea Coca Maria Udișteanu.

De buna desfășurare a manifestării s-au ocupat Adriana Samson – director al Grădiniței cu Program Prelungit “Pinocchio” și Magda Zetu – director al Grădiniței cu Program Normal “Voinicelul”.

 “Ziua educației este ziua oamenilor care au ca misiune să dezvăluie copiilor toate cunoștințele care să le formeze o personalitate complexă pentru viață. Educatorul, de la Comenius încoace, conștientizează că grădinița este un atelier al umanității și drumul regal  spre înțelepciune. Odată pe an, la 5 octombrie, să elogiem rostul și strădania educatorului, celui care sădește lumină pentru lumină. Ziua ducației este un prilej bun pentru reflecții, pentru recunoașteri, pentru celebrări și inițiative. Prezența lângă educatoarele active a colegelor educatoare din municipiu și din zonă este un moment de bucurie, un moment de întâlniri dragi, de amintiri, de prețuire pentru munca depusă. De aceea  ne facem o datorie de onoare să ne exprimăm considerația față de întreaga dumneavoastră activitate depusă în slujba copilului și față de nobila profesiune pe care ani de-a rândul ați îndeplinit-o cu dragoste și dăruire”, a spus institutoarea Adriana Samson, unul dintre organizatorii manifestării. 

După ce institutoarea Tatiana Pădureț, s-a referit la “munca de zâne depusă în tărâmul poveștilor prin care generații de pitici s-au transformat în prințișori educați”, eductoarea Oana Tărnăuceanu a vorbit celor prezenți despre prezent și perspective în învățământul preșcolar. A urmat un spectacol artistic și câteva mesaje din partea cadrelor didactice pensionare și a celor aflate în activitate.

Circa 60 de foste cadre didactice din învățământul preșcolar au primit diplome de mulțumire din partea Inspectoratului Școlar Județean Suceava, iar primarul Cătălin Coman a oferit flori.

Sărbătorită în peste 200 de țări, ziua de 5 octombrie este consacrată personalului didactic, tuturor celor ce fac educația – educatori, învățători, profesori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.