Festivalul Național de Artă și Creație pentru Persoanele cu Dizabilități

Festivalul Național de Artă și Creație pentru Persoanele cu Dizabilități „Oameni aproape invizibili” se va desfășura la Fălticeni joi,17 octombrie 2013.Pe lângă spectacole și ateliere de lucru, manifestarea găzduită de Hotel Miraj are înscrisă în agendă și conferința „Economia socială. Persoanele cu dizabilități își crează locuri de muncă”, care se va desfășura începând cu ora 9,30. Invitații evenimentului sunt președintele Consiliului Județean Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu, secretarul de stat Codrin Scutaru, președintele Institutului Român pentru Dezvoltare Sustenabilă Adrian Izvoranu și directorul general D.G.A.S.P.C. Suceava, Ionuț Adomniței.

Festivalul face parte dintr-un proiect cu același titlu derulat cu prilejul Anului european al cetățenilor – 2013 de  Consiliul Național al Dizabilității din România (CNDR). După Fălticeni, activitățile dedicate persoanelor cu dizabilități vor fi continuate la Arad (27-29 octombrie), Sibiu (29-31 octombrie), Constanța (6-8 noiembrie) și Ploiești (11-13 noiembrie).

Festivalul se dorește a fi o acțiune foarte vizibilă, pentru promovarea talentelor din domeniu, pentru mediatizarea lor și se adresează tuturor celor care vor și pot să se afirme în spațiul cultural românesc, în domenii precum literatura, jurnalistica, artele plastice, muzica, fotografia sau filmul.

Câștigătorii concursului vor fi premiați și vor participa la Gala Națională “Oameni aproape invizibili”, care se va desfășura în București, pe 3 decembrie 2013 – Ziua Internațională a persoanelor cu handicap.

Juriul festivalului este format din personalități de marcă ale artei și culturii românești, toate creațiile urmând a fi publicate în pagina culturală a ziarului online observatorul.ro.

AFIS-6 (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.