Spațiile de joacă din Fălticeni sunt monitorizate cu camere video

Începând cu data de 12 octombrie, noile spații de joacă pentru copii amenjate de Primăria Municipiului Fălticeni în acest an, sunt monitorizate cu ajutorul sistemelor de supraveghere video, fiecare loc de joacă fiind înzestrat cu câte două camere video .

Conform primarului Cătălin Coman, elementul de noutate este faptul că părinții vor putea să-și urmărească de acasă copiii aflați la locurile de joacă prin accesarea unei pagini web, care va fi anunțată de autoritățile locale peste câteva zile.

“Sistemul va monitoriza permanent locul de joacă dar și zona din jurul acestuia. De acum îi putem vedea și identifica pe cei care devastează sau nu respectă regulamentul afișat la intare și care nu vor fi iertați de la plata pagubelor cauzate de folosirea necorespunzătoare a obiectelor de joacă sau distrugerea intenționată a echipamentelor”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman.

Cele 12 camere de supraveghere intrate în funcțiune începând de sâmbătă, 12 octombrie, sunt amplasate la șase din cele opt spații de joacă și sunt în legătură permanentă cu dispeceratul Poliției Locale. În Țarna Mare și Șoldănești camerele video urmează să fie montate peste câteva zile, în aceste locații nefiind realizat încă racordul la rețeaua de energie electrică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.