Concursul Național „Evaluare în educație la matematică”, organizat la Școala „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni

Elevii pasionați de matematică au avut șansa să-și perfecționeze cunoștințele în cadrul unui concurs dedicat școlarilor din clasele II-VIII, sâmbătă, 19 octombrie, la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni. Concursul Național „Constantin Năstăsescu” disciplina matematică este organizat de Fundația de Evaluare în Educație, cu acordul M.E.N. Organizatorii își propun să sprijine fiecare pas prin care orice copil, tânar sau persoană adultă aflată într-o etapă a formării continue să-și cunoască măsura propriei valori, în folosul propriu, al dezvoltării individuale și, în ansamblu, în folosul societății din care face parte. Pe scurt, o autoevaluare, o măsurare cu sine însuși, prin raportare la standardele pe care societatea viitorului le impune.

Este pentru prima dată când am organizat concursul de matematică la noi în școală și am avut 150 de elevi participanți, de la școala noastră dar și din localități învecinate: Bogata, Preutești, Dolhasca. Coordonatorul concursului, director adjunct Ana Stratulat este convinsă că Școala „Alexandru Ioan Cuza” va deveni un centru de referință printre cele organizate în oraș. Pentru rezultatele obținute, organizatorii felicită toți elevii și cadrele didactice participante și îi așteaptă cu drag și la edițiile viitoare.

Sâmbătă, 26 octombrie, vom organiza Concursul Național „Evaluare în educație la limba română”. În organizarea concursului de limba română avem deja experiență, fiind al doilea an în care școala noastră este centru de evaluare, iar la fiecare dintre cele trei ediții din 2012-2013 am avut peste 200 de elevi înscriși. Așteptăm și la această ediție cât mai mulți elevi participanți.

Falticeni-P1090743

Prof. Adriana Coțovanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.