Mănânc sănătos, cresc frumos

Anul școlar 2013-2014 a debutat cu mult entuziasm și împliniri pentru membrii proiectului național Patrula „Eco Desire” a Colegiului ,,Vasile Lovinescu’’ Fălticeni, proiect coordonat de Centrul Carpato-Danubian  de Geoecologie București, având ca îndrumători locali profesorii Gabriela Budeanu, Mironescu Alina și Claudia Șandru

Ziua mondială a alimentației sănătoase și a consumului de fructe și legume a fost prima acțiune stradală a patrulei. În perioada 23 – 25 octombrie, elevii însoțiți de profesorii coordonatori au plecat de la școală cu mai multe coșuri cu fructe pe care le-au împărțit oamenilor și copiilor întălniți în drumul lor de-a lungul Aleii pietonale a municipiului Fălticeni.

„Înarmați cu multă putere de muncă și animați de dorința de cunoaștere și afirmare și având sprijinul directorului Colegiului, profesorul Matei Gabriel, Patrula „Eco Desire” a pornit la drum. Un drum care se dorește a fi presărat cu multe reușite. Și pentru că zona în care ne găsim este una pomicolă iar una din specializările colegiului este strâns legată de această îndeletnicire, membrii patrulei au dăruit mere din livada școlii și care au fost primite cu mult drag de trecătorii mirați de gestul nostru”, ne-a declarat profesoara Gabriela Budeanu.

Demersul privind informarea fălticenenilor asupra beneficiilor consumului de fructe și legume a continuat cu o activitate desfășurată în parteneriat cu Școala Gimnazială  „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni. Membrii Patrulei „Eco Desire” au fost întâmpinați de elevii clasei a V-a A, însoțiti de diriginta Dana Crăciun și directoarea Daniela Ilincăi. S-au purtat discuții privind importanța Zilei mondiale a alimentației sănătoase și a consumului de fructe și legume. Necesitatea consumului zilnic de fructe și legume a fost prezentată de  Elena  Bălan care a participat la activitatea proiectului patrulei în calitate de specialist în industria alimentară dar și ca voluntar activ al patrulei.

Acțiunea s-a încheiat într-un ton optimist, finalul fiind dedicat darurilor pentru toți participanții, mere gustoase și sănătoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.