Școlile din zona Fălticeni participă și anul acesta la “Patrula de reciclare”

La a treia ediție a programului național de educație pentru mediu “Patrula de Reciclare”, organizat de Asociația Română pentru Reciclare RoRec, nouă școli din zona Fălticeni vor participa la activitățile de colectare a deșeurilor electrice.

Programul, aflat la ediția a treia, se va desfășura pe parcursul anului școlar 2013-2014, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului și Inspectoratele școlare județene.

“Patrula de Reciclare” este cel mai amplu program de educație ecologică din România care ajută tinerii să conștientizeze importanța colectării selective a Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE).

La nivel național peste 1000 de școli s-au înscris în noua ediție a programului “Patrula de Reciclare”. Din județul Suceava sunt înscrise 27 de școli, nouă dintre acestea fiind din zona Fălticeni: Colegiul “Vasile Lovinescu”, Școala Gimnazială Arghira, Școala Gimnazială “Nicolae Stoleru” Baia, Școala Gimnazială nr. 3 Baia, Școala Gimnazială nr. 1 Bogdănești, Școala Gimnazială Hârtop, Școala Gimnazială “Nicolae Labiș” Mălini și Școala Gimnazială Preutești.

Sub îndrumarea profesorilor coordonatori și cu sprijinul materialelor puse la dispoziția lor de Asociația RoRec, preșcolarii, elevii și liceeni vor concepe și pune în practică, pe parcursul anului școlar, diverse activități prin care să stimuleze obiceiul colectării responsabile a DEEE și comportamentul responsabil față de mediu în comunitățile lor.

patrula-de-reciclare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.