COLEGIUL NATIONAL “NICU GANE” IN DOLIU…

Nețărmuritul regret generat de încetarea din viață a profesorului Bogdan Grigoriu, director al Colegiului Național Nicu Gane Fălticeni, ne face să dăm în acest moment glas sentimentelor și recunoștinței pe care le-am mărturisit de atâtea ori și, totuși, niciodată pe deplin, pentru a sublinia rolul de excepție pe care l-a avut în evoluția instituției și a multora dintre cei care ne legăm acum și în viitor destinul de ea. Conștientizăm acum mai bine ca oricând și, e în firescul duratei umane să fie așa, că suntem privilegiații care au trăit câteva momente din existența lor alături de un om cu totul deosebit.

Indiferent de ipostaza în care l-am cunoscut, profesor, diriginte, director, amfitrion al evenimentelor culturale, creator de cultură identitară, câteva constante l-au definit integral și cu asupra de măsură: pasiunea, responsabilitatea, rafinamentul, respectul, echilibrul, înțelepciunea. Ca profesor de matematică face parte dintr-o galerie de elită, căreia îi sunt mărturie vie atâtea generații de elevi performanți, dar și lucrările sale de specialitate. Ca director a creat un stil managerial inconfundabil, impunând cu eleganță și motivând prin exemplul personal. Instituția a înscris repere importante sub conducerea sa: a parcurs sinuoasa perioadă de tranziție și a dobândit satutul de colegiu național.

A fost și a rămas colegul nostru până în ultima clipă, prezență activă în viața școlii căreia i s-a dedicat fără rezerve. A făcut istorie organizând Zilele Școlii în formatul lor academic, de supremă elevație. L-am avut alături la Ziua Colegiului 2013, când s-au împlinit 25 de ani de la prima manifestare de acest fel. Acum privim această prezență ca pe o manifestare simbolică, ultima în care ne-a vorbit și a dat greutate unui eveniment căruia i-a semnat actul de naștere.

Dispariția domnului profesor Bogdan Grigoriu lasă un imens gol în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

prof. Mihaela Bărbăcuț,

Colegiul Național “Nicu Gane”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.