Lansarea revistei “Pământul viu” la Fălticeni

Sâmbătă, 23 noiembrie, ora 11, la Casa memorială “Mihail Sadoveanu” din Fălticeni va avea loc lansarea revistei “Pământul viu”.

Revista a apărut la inițiativa Academia de Aventură “Pământul Viu”, ca o replică la trăirile culturale ale fiecărui membru al acestui ONG.

Întrebat ce reprezintă noua publicație în peisajul publicistic fălticenean, Mihai Cristian Fetcu, redactorul șef al revistei a precizat: “Un răspuns este experiența culturală pe care noi și colaboratorii noștri o propunem începând cu acest număr. Constantin Noica nota că inițiativa, ca libertate de a face orice vrem și de a voi ceva în baza valorilor umane și nu a personalității noastre sociale, ne definește mult mai bine decît activitățile și ocupațiile noastre sociale. Prin inițiativă, fie ea individuală sau a unui grup, stabilim un curs al faptelor așa cum îl dorim, nu cum îl propun cine știe ce instituții. Ca persoane sociale răspundem unor nevoi ale traiului de-a valma, înstrăinându-ne de propriile trebuințe spirituale. Chiar dacă ni se propun formule de viață pentru toți, doar interesele noastre sunt satisfăcute. Pentru a satisface și idealurile e nevoie să ieși cumva din turmă și să te întorci la propriile trăiri. Cu ce alimentăm aceste trăiri însă? Niciodată cu sensurile și înțelesurile oferite de alții ci doar cu cele pe care noi le căutăm. Nevoia noastră de a desfășura activitățile pe care le considerăm plăcute e una dintre puținele constante care poate duce la împlinirea unei vieți de om. Nu putem dezvolta un interes egal pentru toate; trebuie să alegem și să ne cultivăm aptitudinile. Nici vorbă să ne întâlnim cu aceste preferințe atâta timp cât ne ocupăm mai mult de delimitarea identității noastre sociale decât de noi înșine. Dacă timpul petrecut în spațiul social ne este atât de bine organizat cu repere clare, ce vom face în afara acestuia când suntem liberi să facem orice? Cel mai probabil ne vom transforma timpul aflat în totalitate la dispoziția noastră, într-un al doilea job”, a precizat  redactorul șef al revistei, Mihai Cristian Fetcu. 

academia_pamantul_viu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.