Lansarea revistei “Pământul Viu”

Sâmbătă, 23 noiembrie 2013, la Casa Memorială “Mihail Sadoveanu”, a fost lansată revista “Pământul Viu”, publicație editată de Academia de Aventură “Pământul Viu”.

            Moderatoarea evenimentului a fost prof. Ramona Dănilă, din partea Academiei “Pământul Viu”, care a considerat lansarea primului număr al revistei ca fiind o întâlnire prietenească și mai puțin oficială. Ramona Dănilă, una dintre inițatoarele acestui proiect și editor șef al revistei,  speră ca revista lansată la sfârșitul săptămânii trecute să fie citită, plăcută,  și să aibă cât mai mulți cititori și colaboratori dar și cât mai multe numere.

Primul număr al revistei este structurat pe următoarele secțiuni: Intelectual, caut spațiu cultural / Frontierele ficțiunii / Oameni altfel / Vești de altădată / Jurnal de aventură / Rubrica lu’ Ben.

“Singurul merit al acestei reviste este că a apărut ca o revistă independentă și acesta va rămâne statutul ei în continaure, statut care vrem să ne asigure un spațiu de lucru al nostru, independent, dincolo de  constrângerile de orice ordin ale unui mediu instituționalizat. Vorbesc aici de constrângeri de ordin administrativ, de exprimare, de limbaj. Singurele constrângeri pe care le vom avea vor fi cele financiare, dar sper să le depășim atâta timp cât nu ne propunem un profit financiar din această revistă.

Ca și și proiect  independent ne așteptăm la un grad mare de liberate de gândire, de exprimare și chiar acesta este și conceptul revistei, revistă de proiecte. Proiectele din partea colaboratorilor vor fi miezul acestei reviste. Vorbesc de proiecte ca o formă de adaptare a inițiativei și ca formă de alimentare a entuziasmului de  a face un lucru ca lumea. Suntem înconjurați de tot felul de inițiative care finalizează în producerea de bani în general, în care nu se pune problema lucrului bine făcut, ci doar a finalității care este cea financiară. Noi nu ne-am propus să obținem profit, revista nu este pentru toți, este pentru cei care au nevoie de ea”, a declarat Mihai Cristian Fetcu, redactor-șef al revistei “Pământul Viu”.

De la unul dintre redactorii revistei, Loredana Larissa Sofron, am aflat că “Pământul Viu” este o revistă care are nevoie de proiecte, de inițiative care pot conduce la dezvoltarea modului în care tinerii și nu numai, pot să ajungă către cultură, către persoanele importante care au fost cândva în societatea fălticeneană.

“Pentru primul număr, eu am propus un articol despre scrierile lui Lovinesc, fiind și studentă la filosofie, dar m-am gândit și la un proiect prin care să îi aducem către noi pe elevi. Îmi doresc ca fiecare din cele trei licee din Fălticeni să aibă câte un material în revistă prin care elevii care au ceva de spus public, la ei în localitate, să aibă un loc în revista noastră”, a precizat studenta Loredana Larissa Sofron.

Revista va avea o frecvență trimestrială. Publicația poate fi citită și pe internet la adesa http://www.revista.pamantulviu.ro.

            La finalul evenimentului profesorul Călin Dănilă a prezentat un film despre activitea desfășurată în cadrul Academiei de Aventură “Pământul Viu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.