“Spune NU drogurilor”

„Spune nu drogurilor”, a fost tema proiectului de lecție, prezentat de profesorul Marius Gabriel Iacob, pe data de 27 noiembrie, elevilor din clasa a X-a G de la Colegiu Colegiul Național “Nicu Gane”. Scopul lecției a fost acela ca participanții să dobândească informații corecte, legate de consumul de substanțe nocive și consecințele acestuia pentru formarea atitudinilor preventive și identificarea comportamnetelor riscante.

         Tema propusă elevilor este una de actualitate, iar resursele procedurale folosite cum ar fi jocul, conversația, expunerea, problematizarea și dialogul, s- au dovedit a fi eficiente pentru atingerea obiectivelor propuse.      Acestea se referă la prezentarea diferitelor tipuri de droguri, explicarea termenilor specifici consumului și abuzului de substanțe nocive, cunoașterea instituțiilor  cărora li se pot adresa în cazul consumului de droguri, conștientizarea riscurilor și a  consecințelor la care se pot expune consumatorii de droguri, precum și identificarea unor strategii de a evita consumul de substanțe nocive.

         În desfășurarea lecției, s-au dovedit eficiente resursele moderne  folosite cum sunt Internetul, articole din jurnale, lucrări de specialitate.

         La finalul lecției, elevii au completat un test iar una dintre afirmațiile la care toți elevii ar fi trebuit să bifeze “adevărat”, se referea la “Consumul de droguri îți scade stima de sine”.    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.