Scad tarifele pentru cei care au solicitat loc de parcare

Începând cu 1 ianuarie 2014, proprietarii de autovehicule din Municipiul Fălticeni, care au solicitat un loc de parcare de la Primărie vor plăti mai puțin. Hotărârea privind modificarea Regulamentului de atribuire a locurilor de parcare în municipiul Fălticeni și a tarifelor aferente acestora a fost luată de deliberativul local joi, 28 noimebrie, la propunerea primarului Cătălin Coman. 

Având în vedere contextul economic actual, primarul Cătălin Coman a propus iar consilierii locali au aprobat în unanimitate diminuarea tarifelor privind utilizarea locurilor de parcare pentru anul 2014. Pentru parcările de reședintă, tariful de bază a fost stabilit în cuantum de 72 lei/an/loc de parcare, respectiv de 6 lei/lună/loc de parcare (la nivelul anului 2013 – acesta a fost stabilit in cuantum de 120 lei/an/loc de parcare).

Pentru parcările publice cu plată, tariful a rămas neschimbat 0,50 lei/30 min./ loc de parcare; 1 leu/oră/ loc de parcare; 5 lei/zi/loc de parcare (abonament zilnic) – timp de staționare – 10 ore; 40 lei/lună/ loc de parcare (abonament lunar); 150 lei/6luni /loc de parcare (abonament bianual); 240 lei/12 luni/ loc de parcare (abonament anual).

Tariful de utilizare a locurilor de parcare pentru agenții economici care deservesc spațiile comerciale din municipiul Fălticeni a fost stabilit în cuantum de 15 lei/lună/loc de parcare (la nivelul anului 2013 – acesta a fost stabilit in cuantum de 20 lei/luna/loc de parcare).

Duminica parcare fără plată

În zilele de duminică parcările publice cu plată vor fi gratuite, acestea funcționând de luni până sâmbătă între orele 08.00 – 18.00.

“Am avut discuții cu asociațiile de proprietari și cu beneficiarii, de un an de zile comisia care se ocupă de atribuirea locurilor de parcare a tot discutat cu cetățenii și am ajuns la concluzia că tarifele trebuie diminuate. Principala modificare este diminuarea tarifului de la 120 de lei pe an la 72 de lei an, dar vom fi mult mai exigenți în ceea ce privește ocuparea locurilor de parcare. Anul acesta am încercat să mergem pe aducerea la cunoștința proprietarilor de autovehicule abaterile comise și mai puțin pe metode coercitive, dar de anul viitor vom fi mult mai drastici și mai stricți cu aplicarea acestui regulament. Din acest motiv am considerat că trebuie să venim în avantajul cetățeanului.

Pentru parcările cu plată, pentru că am primit solicitari de la cetățeni prin care eram sesizați că folosesc parcarea doar cateva minute și trebuie să plăteasca pentru o oră, am hotărât să introducem tariful de 0,5 lei pentru jumătate de oră. Cei care au câștigat locurile de eparcare la licitație și fac dovada că au achitat integral suma licitată pentru anul 2013, vor plăti anul viitor tariful unic de 72 lei/an”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman.

            Conform viceprimarului Gheorghe Aldea, președintele comisiei de atribuire a locurilor de parcare, în municipiul Fălticeni sunt 1708 locuri de parcare de reședință care au fost atribuite și 110 locuri de parcare cu plată.

“Avem încheiate contracte pentru 1058 locuri de parcare de reședință. Din punctul meu de vedere sunt trei motive. Sunt zone în care există un excedent de locuri de parcare, apoi sunt persoane mai șmechere în municipiul Fălticeni care au semnat procesul verbal de atribuire a locului de parcare și nu au semnat contractul. Al treilea motiv, avem blocuri unde locatarii s-au coalizat și nu au vrut să participe la acțiunea de atribuire, cu toate că locurile de parcare sunt ocupate. Fiind vorba de ocuparea abuzivă a domeniul public vom trece la amenzi”, a precizat viceprimarul Gheorghe Aldea.

Falticeni-Parcare Falticeni 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.