În ultima zi de toamnă “Întâlnire cu toamna”

            În perioada 15- 30 noiembrie 2013, la Grădinița cu Program Prelungit “Licurici”, a fost organizată  a IV-a ediție a expoziției tematice “Întâlnire cu toamna”. Manifestarea artistică a avut ca scop valorificarea activității din domeniul artistico-plastic a copiilor preșcolari din 15 grădinițe din municipiu și din zona Fălticeni (Mălini, Pâraie, Poiana Mărului, Găinești, Slatina, Herla, Baia 1,2,3).

            Așa cum am învățat de la Mihaela Chelariu,  profesor coordonator la G.P.P. “Licurici”, în cadrul proiectelor tematice despre toamnă, preșcolarii s-au jucat și au învățat interactiv despre schimbări ale naturii în perioada de toamnă, activități ale oamenilor în acest anotimp, sau despre recoltele bogate de pe ogoare, din livezi și grădini, aspecte din viața animalelor mari și mici, ori s-au jucat în parcuri și au colectat tot felul de materiale din natură. După drumețiile în mijlocul naturii copiii au fost invitați ca parteneri în proiectul “Copiii mici au talent mare”, pentru a materializa experiențele avute și a pune în valoare deprinderile specifice realizând desene, picturi, modelaje, colaje, lucrări colective cu folosirea gamei largi de culori și materiale din natură specifice anotimpului.

            “Scopul activității este acela de a stimula exprimarea gândirii imaginativ- creatoare a preșcolarilor, de a promova încercările copiilor de ilustrare, prin limbaje diverse, a frumuseții anotimpului.

Expoziția în sine este dedicată copilului de vârstă preșcolară, creativ și  unic prin darul de a folosi cu îndrăzneală <cele 100 de limbaje> definitorii pentru această etapă a copilăriei, a;a cum afirmă Loris Malaguzzi, incluzând aici desenul, modelatul, sculptura, pictura, mi;carea, vorbirea, cântecul și multe alte posibilități de a gândi, de a învăța și de a exprima cunoștințe și emoții. Cele 100 de limbaje înseamnă, de fapt, că există multiple căi de a vedea și de a fi ale copilului”, ne-a declarat profesor Mihaela Chelariu, coordonatorul activității.

 În expoziție, se pot remarca anumite caracteristici precum- originalitatea compoziției, îmbinarea armonioasă a culorilor de toamnă, folosirea cu dezinvoltură a materialelor din natură pentru realizarea unor compoziții tematice, dar și talentul, răbdarea, istețimea sau independența de acțiune dovedite de copiii mici, cu talent mare. 

            Lucrările realizate vor apreciate de un juriu de specialitate în data de 30 noiembrie. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.