Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la Fălticeni

Ziua de 1 Decembrie a fost marcată, ca în fiecare an, la Monumentul tuturor eroilor din Piața “Nada Florilor”. Manifestarea a început prin trecerea în revistă de către primarul Gheorghe Cătălin Coman a gărzii de onoare, după care, preotul militar Cătălin Simion a oficiat o slujbă de pomenire și cinstire a memoriei eroilor. În ritmul „Imnului eroilor”, a urmat depunerea de coroane de flori de către reprezentanții administrației locale, Prefecturii Suceava, Consiliului Județean, ai Școlii de Subofițeri Jandarmi, Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, Detașamentului pentru Situații de Urgență Fălticeni, Poliției Fălticeni. Lor li s-au alăturat membrii partidelor politice (PSD, PNL, PDL, PP-DD, PRM, PNȚCD), veteranii de război și cadre militare în retragere și elevii de la Colegiul Național “Nicu Gane” care au purtat cu mândrie tricolorul pe tot parcursul manifestării.

Printre cei prezenți la ceremonialul organizat la Fălticeni s-au numărat Alexandru Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Județean, senatorul Ovidiu Donțu și deputatul Ioan Stan, directori de instituții deconcentrate locale și județene, aleși locali, lideri politici locali, ofițeri și subofițeri pensionari care au lucrat  la instituțiile militare din județ și din țară, dar și numeroși localnici.

Fălticenenii prezenți la marea sărbătoare a Unirii de la 1 Decembrie, au primit stegulețe tricolore din partea senatorului Ovidiu Donțu și a deputatului Ioan Stan iar tinerii s-au fotografiat cu veteranii de razboi.

În încheierea ceremonialului militar, garda de onoare a defilat în aplauzele celor prezenți.

Manifestările de la Fălticeni dedicate Zilei Naționale a României au fost organizate de Primăria Municipiului Fălticeni în colaborare cu Școala de Subofițeri Jandarmi și Detașamentul pentru Situații de Urgență Fălticeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.