Manifestări dedicate Zilei Naționale a României la Școala de Subofițeri Jandarmi Fălticeni

Festivitate de premiere – „Cupa 1 Decembrie”

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au început la Școala de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, vineri, 29 noiembrie, cu festivitatea de premiere a câștigătorilor competiției sportive „Cupa 1 Decembrie” desfășurată în perioada 28 octombrie – 22 noiembrie și care s-a desfășurat la următoarele probe: tir, tenis de masă, volei, fotbal, concurs de patrule și atletism (1000 m bărbați și 800 m femei).

Câștigătorii probelor la care au participat cadrele militare ale școlii sunt: plutonier adjutant șef Onisei Gheorghiță – pentru proba de tir și plutonier adjutant Aldea Nelu – tenis de masă.

În clasamentul general al competiției au urcat pe locul I elevii anului al II-lea, dintre care s-au remarcat elevii clasei 103.

Premiile – diplome, tricouri, cupe și medalii – au fost acordate de către Asociația Clubul Sportiv „Șomuz” Fălticeni și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Suceava.

 

Avansare în grad și recompense acordate de Ziua Națională

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale, locțiitorul comandantului școlii, Ionel Postelnicu a fost înaintat la gradul de colonel înaintea expirării stagiului minim.

De asemenea, 21 de ofițeri și 24 de subofițeri au fost recompensați cu „mulțumiri” și „felicitări” pentru rezultatele obținute în activitate.

Pentru rezultate bune la învățătură și comportament exemplar au fost recompensați 35 elevi: 9 cu expunerea fotografiei la panoul de onoare al școlii, 4 cu scrisori de mulțumire adresate părinților și 22 cu evidențiere de către comandant în fața colegilor.

 

Ceremonial militar și religios

                Cadre și elevi jandarmi ai școlii au participat duminică, 1 decembrie la manifestările dedicate sărbătoririi a 95 de ani de la Marea Unire în Suceava, Fălticeni, Dolhasca și Gura Humorului.

                Începând cu ora 11.00, o subunitate de elevi a participat la ceremonialul militar și religios desfășurat în orașul Dolhasca. De la ora 12.00, o altă subunitate a participat la Gura Humorului, iar Garda Drapelului de Luptă și două subunități au făcut parte din dispozitivul de defilare în Suceava, împreună cu efective din M.A.I și M.A.P.N.

                Elevii jandarmi au defilat cu torțe începând cu ora 17.00, alături de cadre militare ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava. Aceștia au participat și joi, 28 noiembrie la retragerea cu torțe care a încheiat manifestările dedicate sărbătoririi „Zilei Bucovinei” organizată de Consiliul Județean, Instituția Prefectului și Primăria Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.