Performanța școlară se măsoară și prin Concursul Național „Euclid”

Elevii cu pasiune pentru limba română au avut șansa să-și verifice cunoștințele în cadrul unui concurs dedicat școlarilor din clasele II-VIII, sâmbătă, 30 noiembrie, la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni. Concursul Național „Euclid”, disciplina limba română, se află la prima ediție și se desfășoară în parteneriat cu Academia de Studii Economice București și cu acordul M.E.N. La prima ediție a concursul „Euclid” organizat la această școală au participat  peste 100 de elevi de la școala gazdă și de la unitățile de învățământ din localitățile Bunești, Leucușești, Dolhasca și din municipiul Suceava.

“Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” din Fălticeni oferă condițiile optime pentru toți elevii de a-și descoperi înclinații și  pasiuni pentru anumite discipline. Cei mai norocoși dintre ei reușesc să-și măsoare cunoștințele prin intermediul concursurilor școlare.

Așa se face că având experiența anilor trecuți, am descoperit la elevii școlii o dorință deosebită de a participa la diferite etape competiționale ale Concursului Național „Euclid”, organizate de alte școli din municipiile Suceava și Fălticeni. Acesta a fost imboldul ce ne-a determinat să fim incluși ca centru de organizare al acestui concurs, începând cu acest an școlar”, ne-a declarat prof. Daniela Ilincăi, directoarea Școlii “Al. I Cuza”.

Coordonatorii concursului și-au propus ca Școala „Alexandru Ioan Cuza” să devină un centru de referință la nivel de oraș. Pentru rezultatele obținute, organizatorii felicită toți elevii și cadrele didactice participante și îi așteaptă cu drag și la edițiile viitoare.

Sâmbătă, 7 decembrie, va fi organizat Concursul Național „Euclid” la matematică, conducerea școlii sperând să aibă același succes ca și la organizarea concursului de limba română.

“Mulțumim Asociației de Părinți <Artur Gorovei>, fără de care organizarea acestui concurs nu ar fi fost posibilă. Pentru toți cei interesați, pentru cei ce vor să demonstreze că matematica poate fi pe cât de provocatoare, pe atât de interesantă, îi așteptăm la o reală confruntare pe tărâmul cifrelor și a problemelor, sâmbătă, 7 decembrie, la ora 9”, a precizat prof. Daniela Ilincăi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.