Turneul național de fotbal feminin rezervat junioarelor, Falticeni, 12 – 14 decembrie

Turneul național de fotbal feminin rezervat junioarelor, Falticeni,  12 – 14 decembrie

În perioada 12 – 14 decembrie, în sala “Gabriel Udișteanu” din Fălticeni s-a desfășurat Turneul național de fotbal feminin rezervat junioarelor (fete născute în anul 2000 și mai mici). La competiția organizată de Federația Română de Fotbal (Comisia pentru Fotbal Feminin), C.S. “Armonia” Dolhești, Primăria Fălticeni, Haiducul Com, Direcția pentru Sport a Județului Suceava, au participat 11 echipe, din 10 localități.

Meciurile de calificare au fost jucate în două grupe: Grupa A: Olimpia Cluj, Universitatea Alexandria, Viitorul 2010 Buzău, Navobi Iași, Armonia Dolhești. Grupa B: CSS Târgoviște, Vasas Odorhei, Independența Baia Mare, Fair Play București, Femina Odorhei, Heniu Prundu Bârgăului.

“Competiția de la Fălticeni este cel mai important turneu național desfășurat în acest an, prin participarea a 11 echipe. Acest turneu reprezintă un succes din două puncte de vedere. În primul rând pentru că am desemnat orașul Fălticeni drept gazdă a turneului și aici am găsit prin Mirela Năstacă, președinta Clubului Armonia Dolhești și Marcel Irimie, antrenorul echipei din Dolhești, gazde extraordinare. Totul a fost pus la punct în cel mai mic detaliu, fetele s-au simțit bine, au îmbinat fotbalul cu socializarea, am asistat la un spectacol de datini și obiceiuri. Mă bucur că am dat municipiului Fălticeni dreptul de organizare a acestui turneu. În alt doilea rând, la această competiție au participat echipe foarte bine pregătite, a fost un turneu echilibrat în care nu au fost rezultate cu diferențe mari de goluri în grupe, oricine putea câștiga. Fotbalul feminin a câștigat prin faptul că 120 de fete au făcut fotbal în aceste zile”, ne-a declarat Alin Cioban, președintele Comisiei pentru Fotbal Feminin a Federației Române de Fotbal.

Universitatea Alexandria, câștigătoarea competiției

Primele două echipe clasate în fiecare grupă și-au disputat sâmbătă seara primele locuri de pe podium, celelalte echipe disputând meciuri de clasament. În meciul pentru locurile 3 – 4, Femina Odorhei  a fost învinsă de Olimpia Cluj cu 0-3. Finala dintre Universitatea Alexandria și CSS Târgoviște a fost un meci echilibrat, al orgoliilor atât pentru jucătoare cât și pentru antrenori, care de la margine dădeau indicații jucătoarelor, ambele echipe fiind la înălțime. La finalul celor două reprize balanța a înclinat în favoarea jucătoarelor de la Alexandria care s-au impus cu 2-1.

Echipa locală, Armonia Dolhești, a avut o prestație onorantă, reușind să se claseze pe locul 5, după ce a învins echipa Independența Baia Mare în urma loviturilor de departajare.

„Echipa Armonia a avut o comportare peste așteptări, fiind o echipă care s-a format de puțin timp și care nu a mai avut meciuri în sală. Locul cinci a fost obținut prin spiritul de echipă, prin dăruirea fetelor și susținerea de care am avut parte din tribună”, ne-a spus  Marcel Irimie, antrenorul Clubului Armonia Dolhești.

Cele mai bune fotbaliste au fost premiate

Pe lângă premiile oferite echipelor, arbitrilor Alexandru Parasca, Lucian Hreamătă, Cosmin Ionițe, specialiștii în fotbal prezenți la Turneul național de fotbal feminin rezervat junioarelor de la Fălticeni au decernat Oanei Negrea titlul de “Cea mai buna jucatoare”, Sfiea Alexandra a primit titlul de “cel mai bun golgheter” iar Vanessa Bolos a fost desemnată “Cel mai bun portar”. Au fost premiate și cele mai bune jucătoare din fiecare echipă.

Festivitatea de premiere a fost oficită de Alin Cioban, președintele Comisiei pentru Fotbal Feminin a Federației Române de Fotbal, primarul Gheorghe Cătălin Coman, Mirela Năstacă, președinta C.S. “Armonia” Dolhești, Cristi Băculescu, directorul DJTS Suceava.

Un model de bună colaborare și bune practici pornit dintr-o inițiativă privată

„Acest turneu reprezintă un model de bună colaborare și bune practici între mai multe instituții bugetare și societăți private. Meritul principal îl are doamna Mirela Năstacă care a reușit să coaguleze toți acești partenri și să îi determine să muncească eficient, împreună, pentru a realiza acest frumos turneu. Pentru Fălticeni este un lucru inedit pentru că nu a mai avut o competiție de fotbal feminin la un astfel de nivel. Cu această competiție am crescut și sperăm să nu oprim aici. Din puntul meu toate echipele participante sunt câștigătoare”, a precizat primarul Cătălin Coman.

În seara zilei de vineri, cele peste 120 de sportive, oficialii cluburilor participante și conducerea Comisiei de fotbal feminin din cadrul Federației Române de Fotbal, au asistat la un spectacol de datini și obiceiuri prezentat de membrii Ansamblului Străjerii din Dolheștii Mici. Spectacolul a fost găzduit de Colegiul “Vasile Lovinescu” și a fost pregătit de Mirela și Mihai Năstacă, finanțatorii echipei Armonia Dolhești (club organizator).

„Am avut privilegiul  și onoarea să organizăm la Fălticeni, Turneul național de fotbal feminin rezervat junioarelor. Suntem cel mai nou club afiliat la Federația Națională de Fotbal și suntem bucuroși pentru încrederea acordată. Am încercat să ne organizăm și să facem față foarte bine cerințelor care se impun la asemenea evenimente sportive. Pe lângă sport, era păcat ca echipele venite din toate zonele țării să nu vadă muzeele, să nu le prezentăm obieciurile de iarnă specifice zonei noastre.

Competiția nu se putea realiza fără colobaorarea și sprijinul foarte important acordat de conducerea Colegiului “Vasile Lovinescu”, fără implicarea primarului Cătălin Coman, care a  fost foarte deschis și încântat de ideea de a organiza un turneu național. Îmi este foarte drag ceea ce fac, pentru că sunt înconjurată de copii, juniori, care sunt ambițioși să facă ceva în acest sport, iar rezultatele frumoase mă bucură cel mai mult”, ne-a spus Mirela Năstacă, președinta Clubului Armonia.

După doi ani, au apărut deja rezultate

Fotbalul feminin în zona Fălticeni a început în anul 2011 cu Olimpiada Sportului Școlar. „Am progresat în fiecare an, iar din această vară am început proiectul “Armonia”. Am început bine iar pe viitor sperăm  că vomn reuși să dezvoltăm, fotbalul feminin în zona noastră și în județ.  Fiind un sport de echipă, dacă această echipă este unită, o copilă poate să se integreze mult mai ușor în societate, dezvoltă pe lângă calitățile fizice și alte trăsături cum ar fi personalitatea, spiritual de echipă. Fotbalul este sportul rege și este păcat să nu fie practicat și de fete”, ne-a spus Marcel Irimie, antrenorul Clubului Armonia Dolohești.

Antrenorul Marcel Irimie a precizat că este mai greu de lucrat cu fetele pentru că trebuie mai multă atenție, trebuie folosit un alt limbaj, mai mult tact, pentru că trebuie să fii în același timp antrenor, tată, frate și coleg pentru ele. „Este o provocare pentru mine și sper să dezvoltăm această echipă pentru ca numele Fălticeniului să ajungă pe podium în competițiile de fotbal feminin”, ne-a declarat Marcel Irimie.

                                                                            

 

Vineri, 13 decembrie

Rezultate finale – Grupa A:

Universitatea Alexandria – Armonia Dolhești 1-0
Viitorul Buzău – Navobi Iași 1-1
Armonia Dolhești – Viitorul Buzău 2-0
Olimpia Cluj – Universitatea Alexandria 2-2
Olimpia Cluj – Viitorul Buzău 2-2
Navobi Iași – Armonia Dolhești 1-0
Olimpia Cluj – Navobi Iași 5-1
Universitatea Alexandria – Viitorul Buzău 1-0

 

Rezultate finale – Grupa B:

Vasas Odorhei – Independența Baia Mare 0-0
CSS Târgoviște – Femina Odorhei 1-1
Vasas Odorhei – Heniu Prundu Bârgăului 2-0
Independența Baia Mare – Fair Play București 1-2
Vasas Odorhei – Fair Play Bucuresti 2-0
Heniu Prundu Bârgăului – Independența Baia Mare 0-2
CSS Târgoviște – Vasas Odorhei 2-0
Vasas Odorhei – Femina Odorhei 2-5
CSS Târgoviște – Independența Baia Mare 5-0

Fair Play București – Heniu Prundu Bârgăului 0-1

 

Sâmbătă, 14 decembrie

Rezultate finale – Grupa A:

Universitatea Alexandria – Navobi Iași 1-0

Armonia Dolhești – Olimpia Cluj  0-4

Rezultate finale – Grupa B:

Femina Odorhei – Heniu Prundu Bârgăului 3-0
CSS Târgoviște – Fair Play București 4-0
Independența Baia Mare – Femina Odorhei 1-1
Vasas Odorhei – Fair Play București 0-1
Heniu Prundu Bârgăului – CSS Târgoviște 1-2

 

Meciuri de clasament

Viitorul Buzău – Vasas Odorhei 2-0

Navobi Iași – Independența Baia Mare 1-2

Viitorul Buzău – Heniu Prundu Bârgăului 0-1

Fair Play Bucuresti – Armonia Dolhești 0-1

Universitatea Alexandria – Femina Odorhei 2-0

CSS Târgoviște – Olimpia Cluj  3-1

Vasas Odorhei – Heniu Prundu Bârgăului 1-3

Navobi Iași – Fair Play Bucuresti 0-1 (finala  7-8)

Independența Baia Mare – Armonia Dolhești  (finala 5-6) 0-2

Femina Odorhei – Olimpia Cluj (Finala mică) 0 -3

Universitatea Alexandria – CSS Târgoviște (Finala mare) 2-1

 

Clasamentul final al turneului: 
1. Universitatea Alexandria
2. CSS Târgoviște
3. Olimpia Cluj
4. Femina Odorheiul Secuiesc
5.Armonia Dolhești
6. Independența Baia Mare
7. Fair Play București
8. Navobi Iași
9. Heniu Prundu Bârgăului
10. Viitorul Buzău
11. Vasas Odorheiul Secuiesc

 

Cel mai bun portar: Vanessa Kolos

Cea mai bună jucătoare: Oana Negrea

Golgheterul competiției: Alexandra Sfiea

Echipa de arbitri: Alexandru Parasca, Lucian Hreamătă, Cosmin Ionițe

 

Cele mai bune jucătoare de la fiecare echipă

1. Olimpia Cluj- Melinda Nagy
2. Independența Baia Mare- Daiana Borde
3. Fair Play București- Anamaria Pavel
4. Navobi Iași- Daniela Prazniciuc
5. Universitatea Alexandria- Andreia Diță
6. Vasas Odorheiul Secuiesc- Ediha Benkeci
7. Femina Odorheiul Secuiesc- Anita Antal
8. Viitorul Buzău- Elena Bocioacă
9. CSS Târgoviște- Camelia Moraru
10. Heniu Prundu Bârgăului- Denisa Granci
11.Armonia Dolhești- Gabriela Loghin

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.