Succesul în afaceri predat elevilor de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” de către antreprenorii locali de succes

            În cadrul proiectului Junior Achievement „101 antreprenori la clasă”, derulat  în Global Entrepreneurship Week 2013, elevii claselor a VII-a A și a III-a A,  de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, Fălticeni, îndrumați de profesoarele Doina Mihăilă și Elena Filip, au avut joi, 19 decembrie, o întâlnire cu Monica Crețu, director de marketing al firmei de medicamente Alevia.

            Monica Crețu a prezentat povestea lansării și creșterii afacerii firmei Alevia, al cărui manager este dr. Florin Mitocaru, accentuând aspectele care îi pot inspira și educa pe elevi. Aceștia s-au dovedit deosebit de interesați de cele prezentate, punând numeroase întrebări despre firmă și despre obiectul ei de activitate. Elevii au adresat mai multe întrebări, printre care: ce înseamnă a fi antreprenor, care dintre trăsăturile personale contează cel mai mult pentru succesul afacerii, cum a devenit antreprenor doctorul Mitocaru, care este povestea lansării afacerii sale, care sunt avantajele și dezavantajele în această carieră, succesele și eșecurile, ce sfaturi are pentru elevii care ar dori să îmbrățișeze acest tip de afacere?

            Așa cum am aflat de la la prof. Doina Mihăilă, la terminarea activității elevii și-au manifestat dorința de a vizita firma Alevia, în cadrul săptămânii „Școala altfel: Să știi mai multe să fii mai bun”.

                                   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.