Curs de engleză pentru carabinieri

În perioada 27 ianuarie – 28 februarie, zece cadre militare din Trupele de Carabinieri din Republica Moldova participă la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni la un curs de limbă engleză, al cărui obiectiv este formarea competențelor lingvistice de bază.

            Activitatea a fost planificată în baza „Planului de Acțiuni între Inspectoratul General al Jandarmeriei Române din cadrul M.A.I. din România și Trupele de Carabinieri din M.A.I. al Republicii Moldova, privind coordonarea cooperării, a schimbului de experiență și a pregătirii de specialitate în domeniul comun de activitate” încheiat la 27 iunie 2010 și prelungit la 10 decembrie 2013 în cadrul întâlnirii dintre inspectorul general al Jandarmeriei Române și comandantul Trupelor de Carabinieri din Republica Moldova.

            Cursul de pregătire continuă seria de activități ale școlii începute în anul 2011, când, în perioada 30 martie – 1 aprilie, un reprezentant al Departamentului de Carabinieri din Republica Moldova a participat alături de reprezentanți ai instituțiilor de învățământ din M.A.I și M.Ap.N la Simpozionul Internațional „Rolul proiectelor educative extracurriculare în formarea personalității viitorului absolvent”.

            De asemenea, 11 cadre ale Unității Militare 1003 Bălți (Republica Moldova) au efectuat în perioada 6-9 octombrie 2011 o vizită de documentare la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni, unde a fost prezentat sistemul de formare inițială a subofițerilor în Jandarmeria Română.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.