Autoritățile din Fălticeni profită de încetarea ninsorii și vor să fluidizeze traficul cărând zăpada de pe străzi

În municipiul Fălticeni se circulă în condiții de iarnă pe toate străzile. Primele intervenții ale Comandamentului de deszăpezire au avut loc în noaptea de joi spre vineri, iar de atunci 6 utilaje acționează 24 de ore din 24 pentru a îndepărta zăpada de pe străzi în toate cartierele. Pentru trotuare se folosește un utilaj bobcat de mici dimensiuni.

Ca prioritate pe primul loc se situează Drumul European E 85, urmat de  intrările și ieșirile din oraș, sediile instituțiilor publice și fabricile, depozitele și magazinele de alimente, intersecțiile aglomerate, sensurile giratorii, străzile în pantă intens circulate. Edilii fălticeneni spun că au fost întâmpinate dificultăți pe străzile înguste, acolo unde mașinile sunt parcate pe ambele sensuri de mers, dar și pe Drumul European 85 unde mai mulți șoferi și-au abandonat mașinile înzăpezite. 

 Întrucât în zilele următoare au fost prognozate ninsori, începând de marți, principala preocupare a administrației locale o reprezintă încărcarea și depozitarea zăpezii din zona centrală a municipiului pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor pentru îndepărtat zăpada. Prima locație de unde a fost cărată zăpada a fost Bulevardul Revoluției. Ca și în anii precedenți omătul va fi depozitat pe strada Magazia Gării.

Apel către populație pentru a  se putea  interveni cu deszăpezirea 

„Ne propunem să curățăm toate arterele principale ale municipiului. Lucrăm în momentul de față cu două utilaje, o wolă și un buldoexcavator și două autobasculante  de mare capacitate cu care cărăm zăpada de pe toate străzile din zona centrală a muncipiului.

Mergem grupat, în sensul că îndepărtăm zăpada în același timp atât de pe străzi cât și de pe trotuare. Acolo unde nu se poate inrveni mecanizat, zăpada este îndepărtată de angajații de la salubritate și spații verzi. Ne propunem ca în cel mai scurt timp să terminăm Bulevardul Revoluției și strada 2 Grăniceri, urmând ca miercuri să intrăm pe strada Republicii și apoi pe toate celelalte artere importante de unde trebuie să îndepărtăm zăpada pentru că nu mai avem unde să o punem. Am îngrămădit-o pe spații verzi, dar cantitatea este mult prea mare. De dimineață de la ora 5 și până la ora 10 am cărat 8 autobasculante mari cu zăpadă. Am rugămintea către toți fălticenenii să ne dea o mână de ajutor în sensul de a elibera drumurile pe care intervenim prin parcarea temporară a mașinilor în alte locații urmând să revină la locurile de parcare imediat după ce curățăm strada”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman.

Ceai fierbinte pentru cei care dau la lopată

Pentru cei care îndepărtează manual zăpada de pe diferite spații unde nu pot interveni utilajele, primăria asigură din oră în oră câte o cană de ceai fierbinte. 

Primarul Cătălin Coman a precizat că, Comandamentul de deszăpezire se află în alertă ca urmare a prognozelor meteorologice ce anunță ninsori și în următoarele două zile.

Primăria Municipiului Fălticeni atrage atenția deținătorilor și utilizatorilor de spații comerciale de pe raza municipiului Fălticeni că au obligația, conform legii, să curețe zăpada de pe trotuarele din fața acestora.

„Se acționează în continuare cu toate utilajele și sperăm ca, până la sfârșitul zilei de marți, situația să se îmbunătățească și pe străzile unde s-a îndepărtat zapada doar de pe un sens”, a mai spus Cătălin Coman. 

În Centrul de cazare al persoanelor fără adăpost de la Colegiul Mihai Băcescu se află o persoană care primește hrană și adăpost. Persoana a fost adusă în seara zilei de 27 ianuarie, fiind găsită pe una din străzile municipiului în urma unui apel la 112. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.