“Olimpiada albă” la Fălticeni

Sâmbătă, 1 februarie, la Fălticeni a avut loc “Olimpiada albă”, activitate disitractivă pentru copii, organizată de Grupul Local de Tineret “Aripi în Europa”.

Împreună cu voluntarii și însoțiți de cadrele didactice Cristina Crăciun și Elena Pașcovici, copiii s-au jucat timp de câteva ore cu zăpada, făcând oameni de zăpadă, aruncând cu bulgări la țintă sau organizând un turneu de sanie.

Chiar dacă inițial au dorit să facă un om de zăpadă uriaș și un tunel, gerul nu le-a permis să-și ducă panul până la capăt pentru că “zăpada nu s-a ținut”. Și la concursul de aruncat cu bulgări la țintă au fost probleme. Pentru a nu se sfărma până la țintă, bulgării erau „încălziți” în mâinile copiilor.

Cel mai spectaculos a fost concursul de sanie, care s-a desfășurat în sistem turneu. Pentru că strada pe care s-a desfășurat concursul nu a fost curățată de zăpadă, pe mica potecă formată la marginea străzii au coborât în prima etapă câte doi concurenți, apoi s-au întrecut câștigătorii, tot câte doi, până s-a ajuns la marea finală. Concursul de ștafetă, a pus în valoare abilitățile de observație dar și de a „înota” prin zăpadă a copiilor, iar frânghia voinicilor a scos în evidența forța participanților. 

Pentru a se încălzi, copiii au primit ceai fierbinte din partea voluntarilor Grupului Local de Tineret “Aripi în Europa”, iar premiile pentru concursurile organizate au constat în dulciuri.

Așa cum am aflat de la Cezar Zaharia, coordonatorul GLT “Aripi în Europa” Fălticeni, “Olimpiada albă” va continua în această iarnă cu noi concursuri, imediat cum temperaturile vor crește și „zăpada se va ține”. 

 

One thought on ““Olimpiada albă” la Fălticeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.