„Oamenii cetății”

În cadrul atelierelor de creație organizate joi, 26 februarie la Fălticeni, cu ocazia manifestărilor dedicate maestrului Ion Irinesc, un desen atrăgea privirile de la depăratare. “Oamenii cetății” a fost tema preferată de  Maria Beatrice Hopu, pentru că Ion Irimescu, alături de alte personalități ale artei a făcut cunoscut Fălticeniul în întreaga lume, iar acești oameni merită omagiați de fiecare locuitor al acestei urbe.  Desenul tinerei artiste reprezenta un chip de femeie care „veghează” asupra unui oraș, mesajul transmis fiind acela al operei de artă care poate reprezenta un loc, așa cum este Fălticeniul. 

  “Nu sunt o artista completă, însă îmi place să desenez foarte mult deoarece prin desen imi descarc gândurile, trăirile și sentimentele pe care le am.

Am 14 ani, sunt elevă la Școala Gimnazială nr. 3 “Mihail Sadoveanu” din Fălticeni. Am început să desenez de la 6 ani însă nu a fost ceva serios. Din 2011, după ce am obținut o mențiune la un concurs național de desen și am primit o diplomă la un concurs organizat de un supermarket sucevean, desenul a devenit ceva serios. Tatăl meu, Dumitru Hopu, m-a ajutatat să fac primii pași spre desen, apoi, pe parcurs, am descoperit singură adevărata artă ce ține de desen, să descopăr operele marilor artiști plastici. Sunt un copil care iubește desenul, îi place să deseneze foarte mult și sper să devin un artist plastic”, ne-a spus Maria Beatrice Hopu.

Tânăra artistă își dorește ca în perioada următoare să își poată vernisa prima expoziție cu lucrările personale într-unul din spațiile culturale ale Fălticeniului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.