Povești de adormit părinții și “tablouri machiate”

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” – Fălticeni în parteneriat cu Muzeul de Artă „Ion Irimescu” – Fălticeni și Asociația Fălticeni Cultural organizează vineri, 7 martie 2014, ora 17.00 în Sala „Aurel Băeșu”, din cadrul  Muzeul de Artă „Ion Irimescu” Fălticeni vernisajul expoziției de pictură „Altfel de culori” și lansarea cărții cu titlul „Povești de adormit părinții”.

Scopul proiectului a fost cultivarea creativității elevilor prin activitățile extracurriculare,  valorificarea potențialului artistic și cultivarea interesului pentru artă al acestora precum și atragerea familiei în educația artistică a copiilor.

La realizarea desenelor micii artiști au folosit în locul acuarelelor, materiale atipice respectiv- produse cosmetice (farduri, fonduri de ten, dermatografe, tușuri, rimeluri, etc) pe care le-au procurat din trusele de machiaj ale mamelor și ale cunoștințelor apropiate, dar și din donații.  Produsele finite rezultate pot fi numite și “tablouri machiate”, cum ne-a precizat Teodora Morosanu, documentarist la Muzeul de Arta “Ion Irimescu”.

Cartea care urmează să fie lansată reprezintă o culegere de lucrări de creație literară realizate de elevii în cadrul unor jocuri de rol și nu numai.  În aceste povești copii au avut libertatea de a îmbina informațiile dobândite în orele de curs cu propriile viziuni despre lumea mirifică a basmelor. 

Atât desenele cât și cartea au fost realizate de elevii clasei a III-a B de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” – Fălticeni coordonați de prof. înv. primar Ana Butnaru, în cadrul proiectului educațional: “Povești de adormit părinții”, care s-a derulat în perioada: ianuarie-martie 2014.

Falticeni-Afis

Falticeni-Invitatie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.