Marșul pentru Viață

Vineri, 21 martie, la Fălticeni, va avea loc a patra ediție a „Marșului pentru Viață”, eveniment organizat de asociații și fundații civice în numeroase orașe ale României. Marșul va porni la ora 13,00 din Piața “Nada Florilor”, înaintea acestuia fiind depusă la principalele instituții ale statului o petiție, semnată de câteva zeci de organizații non-guvernamentale. Prin petiție se solicită adoptarea unei legislații favorabile vieții și familiei și a unor programe de educație coerente, în contextul în care România continuă să aibă una din cele mai ridicate rate a avortului dintre toate țările Uniunii Europene și suferă o degradare accentuată a importanței familiei în viața socială.

Scopul marșului este afirmarea dreptului la viață al tuturor persoanelor începând din momentul concepției, a dreptului femeii la sprijin și pentru susținerea familiei, ca temelie a unei societăți prospere.

„Marșul pentru Viață” are în fiecare an o temă, sub forma unui mesaj-manifest adresat publicului. Manifestul de la această ediție se intitulează ,,Adopția – o alegere nobilă” și este o invitație la implicare civică în sprijinul femeilor însărcinate, care sunt constrânse să apeleze la avort din cauza indiferenței și a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiați.

“Societatea trebuie să facă astfel încât un copil să nu fie perceput ca un obstacol în calea împlinirii unei femei, a bunăstării ei ori a realizării profesionale. Copilul este un dar pe care o femeie îl aduce societății, iar aceasta este datoare cu întreg sprijinul necesar.

De aceea, organizatorii consideră că femeile merită să fie sprijinite personal, dar și pe plan social și politic prin promovarea unor legi care să ușureze situația financiară dificilă, să faciliteze adopția și să facă accesibilă consilierea pentru situația de sarcină nedorită.

Această adevărată formă de violență împotriva femeilor care poartă o sarcină neașteptată nu trebuie să ne mai lase indiferenți. sunt așteptați la marș toți cei care cred că dreptul la viață este unul dintre drepturile fundamentale ale omului, iar dragostea și compasiunea față de o mamă și copilul ei reprezintă cea mai nobilă formă de implicare civică”, ne-a declarat Dana Stavovei, organizator.

La Fălticeni ediția din acest an a „Marșului pentru Viață”  este organizată de Asociația Pro – vita Fălticeni, Ascoiația Bucvoina Profundă și școlile gimnaziale și liceele din municipiu.

Pentru mai multe informații cum ar fi lista completă a orașelor participante, trasee, programe și date de contact ale colectivelor locale de organizare, vă rugăm să accesați pagina de internet www.marsulpentruviata.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.