Nichita in luna martie

Primăria Municipiului Vatra Dornei prin Casa de Cultură „Platon Pardău”, în parteneriat cu Centrul Cultural Bucovina, secția Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, organizează ediția a VIII-a a Festivalului Județean de Poezie „Nichita în luna lui Marte”, la Vatra Dornei.

Concursul își propune să aducă în atenția elevilor noțiuni despre viața și opera poetului Nichita Stănescu și, totodată, să descopere, să sprijine și să promoveze noi și autentice talente în rândul tinerilor din învățământul gimnazial și liceal. 
Așa cum am afalt de la Violeta Codorean, directoarea Casei de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei, sunt acceptate în concurs lucrări nepublicate și nepremiate la alte concursuri literare, redactate cu diacritice, corect din punct de vedere gramatical, al ortografiei și al punctuației, care aparțin elevilor din clasele V-VIII și IX-XII, din județul Suceava, care nu au debutat editorial și nu au câștigat Marele premiu la edițiile anterioare ale festivalului. 

Lucrările se trimit până la data de 28 martie 2014 pe adresa: nichita.festival@yahoo.com și vor fi însoțite de un Curriculum Vitae, care va conține numele și prenumele autorului, locul și data nașterii, clasa, instituția de învățământ, activitate literară (dacă este cazul), adresa completă, numărul de telefon și adresa electronica.

Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu minimum cinci și maximum zece poezii. Laureații vor fi anunțați până la data de 5 aprilie 2014, pentru a fi prezenți la festivitatea de premiere, care va avea loc la Salonul Alb al Casei de Cultură „Platon Pardău”, în data de 10 aprilie 2014, organizatorii asigurând cazarea laureaților si o masa.

Juriul concursului va fi alcătuit din poeți, membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Pentru cele mai valoroase lucrări prezentate în concurs, juriul va acorda următoarele premii: Marele premiu „Nichita în luna lui Marte”; Clasele V-VIII: Premiul I, Premiul II, Premiul III; Clasele IX-XII: Premiul I, Premiul II, Premiul III; Premiul Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina, filiala Arboroasa, Vatra Dornei; Premiul Asociației Scriitorilor și Artiștilor din Țara Dornelor. Vor fi acordate, în funcție de posibilități, și premii ale unor reviste literare.

Nichita in luna marte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.