Atletul fălticenean Silviu Matei Ailincăi, campion național la 800 metri

Campionatul Național de Atletism în Sală, destinat juniorilor III, a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, la Bacău, competiție la care au participat și sportivi legitimați la Clubul Sportiv “Nicu Gane”

Silviu Matei Ailincăi, sportiv legitimat la CSS “Nicu Gane” Fălticeni și elev al Școlii Gimnaziale “Al. I. Cuza”, a fost dublu medaliat după cele două zile de concurs: campion național la 800 metri și vicecampion național la 400 de metri.

“Proba desfășurată sâmbătă (400m) ne-a adus bucuria primei medalii, dar regretul că Silviu nu a alergat în prima serie pentru a putea lupta direct cu atletul cu cel mai bun timp din țară. Fiind în seria a doua, Ailincăi a condus detașat cursa de 400 metri, dar neavând un adversar pe măsură a venit la general pe locul 2 cu un timp excelent, depășind recordul național la 400 m aer liber cu aproape 2 zecimi de secundă, la 14 sutimi de recordul în sală care datează din anul 1995. Mă bucur că sportivul a reușit să se mobilizeze exemplar, și sper din toată inima ca el să aibă rezultate din ce în ce mai bune, drumul spre înalta performanță e deschis”, ne-a declarat antrenorul Alin Findanis.

În urma rezultatelor de excepție obținute la Bacău, Silviu Ailincăi a fost convocat la lotul național cu care va participa începând cu 19 aprilie la “International Rumi Children’s Games”, la Konya, în Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.