Municipiul Fălticeni a găzduit Turneul final – fotbal feminin gimnaziu din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar

Municipiul Fălticeni a găzduit în perioada 21-23 martie, Turneul final – fotbal feminin gimnaziu din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS). Competiția s-a desfășurat în sala de sport a Colegiului “Vasile Lovinescu” și a reunit echipele care au câtigat turneele organizate în cele 8 regiuni ale României. S-au calificat la turneul final echipe din județele: Vaslui, Teleorman, Cluj, Satu Mare, Timiș, Vâlcea, Tulcea și municipiul București.

Turneul a presupus disputarea partidelor de clasament, în cadrul a două grupe de câte patru echipe (vineri și sâmbătă).

În cele două semifinale jucate sâmbătă, după – amiază, Liceul Teoretic Gătaia (Timiș) a învins Școala Gimnazială Milcoiu (Vîlcea) cu 2-0, iar Școala Gimnazială “Ion Agârbiceanu”(Cluj) a învins Școala Gimnazială “Mircea Eliade”(Satu Mare) cu scorul de 12-2.

Duminică, s-au întâlnit în finala mică Școala Milcoiu cu Școala “Mircea Eliade”, victoria revenind vâlcencelor  cu scorul de 3-1.

În finala mare, titlul de campioană  a revenit echipei  Școlii Gimnaziale “Ion Agârbiceanu”(Cluj) care a învins echipa Liceulului Teoretic Gătaia (Timiș) cu scorul de 8 – 2. A fost un meci care nu a creat probleme clujencelor, scorul la pauză fiind de 5 -0, timișorencele reușind să înscrie abia după ce arbitrul a acordat, destul de ușor, un cartonaș roșu Loredanei Popa în urma unui fault în atac.

Golghetera competiției a fost desemnată Loredana Popa iar titlul de cea mai tehnică jucătoare a revenit Darianei Indrei, ambele de la echipa Școlii Gimnaziale “Ion Agârbiceanu”.

„Am încheiat finala pe țară a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la fotbal fete gimnaziu. A fost o competiție reușită în care fetele au dovedit că se apropie ca performanță de valoarea băieților. Îi felicit pe toți profesorii pentru pregătirea bună a jucătoarelor. Nu am fi reușit organizarea acestei competiții fără sprijinul partenerului nostru principal, Direcția Județeană Pentru Tineret și Sport și al Primăriei Municipiului Fălticeni. Ne-am străduit să asigurăm condiții optime pentru o finală de campionat național,  participanții urmând să hotărască dacă am reușit sau nu”, ne-a declarat prof. Gheorghe Coman, inspectorul de specialitate în cadrul ISJ Suceava.

            Festivitatea de premiere a fost oficiată de prof. Gheorghe Coman, Cristi Bărculescu, director DJTS Suceava și prof. Adrian Boicu, organizatorul local al competiției.

                                                                            

Rezultate în grupe

Grupa A: 
Școala “Mircea Eliade” (Satu Mare) – Liceul Teoretc “Jean Bart” (Tulcea) 4-0
Liceul Teoretic Gătaia (Timiș) – Școala Rebricea (Vaslui) 2-0
Liceul Teoretc “Jean Bart” – Școala Rebricea 0-2
Școala “Mircea Eliade” – Liceul Teoretic Gătaia 1-1

Liceul Teoretic Gătaia – Liceul Teoretc “Jean Bart” 4-0

Școala Rebricea – Școala “Mircea Eliade” 3-3

 

Grupa B:
Școala Milcoiu (Vîlcea) – Școala “Ion Agârbiceanu” Cluj 0-4
Școala nr. 40 București – Școala Tătărăștii de Sus (Teleorman) 3-0
Școala “Ion Agârbiceanu” Cluj – Școala Tătărăștii de Sus 7-0
Școala Milcoiu – Școala nr.40 București 0-0

Școala nr. 40 București – Școala “Ion Agârbiceanu” Cluj 1-9

Școala Tătărăștii de Sus – Școala Milcoiu 0-2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.