„Viata noastră ca o poveste” la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni va găzdui în perioada 31 martie -12 aprilie 2014, a doua reuniune de lucru în cadrul Proiectului Comenius „Viața noastră ca o poveste” finanțat de Uniunea Europeană prin programul Life Long Learning.

Așa cum am aflat de la prof. Magda Grigoraș, coordonatoarea proiectului, din școala parteneră- Liceul Vocațional EPAL Farkadona Grecia, vor participa 10 elevi și doi profesori.

Elevii vor fi găzduiți de familiile elevilor români participanți în proiect pentru a avea oportunitatea de a învăța limba română, de a cunoaște modul de viață al familiilor noastre, obiceiurile, cultura, tradițiile.

Elevii din Grecia alături de elevii români vor fi implicați în activități diverse de învățare, de dezvoltare a unor competențe de comunicare și relaționare prin prezentări ale celor mai semnificative elemente din cultura și istoria românească, participare la ore de informatică, matematică, limba engleză, muzică, activități la atelierele de specialitate (mecanică, electrotehnică, confecții, gastronomie), vizite la muzeele din oraș, la Primăria Municipiului Fălticeni, la Clubul Copiilor, la Colegiul „Vasile Lovinescu”, excursii în județ și în municipiul Iași.

Luni, 7 aprilie 2014, ora 15, în Sala Multimedia a liceului, va avea loc un spectacol  prezentat de elevii români pentru elevii și profesorii din Grecia, familiilor din Fălticeni de origine greacă care au acceptat să ne prezinte povestea lor de viață, părinților elevilor români, altor membri ai comunității locale.

„Acest proiect va fi o experiență extraordinară  deopotrivă pentru elevi, profesori, părinți care vor învăța împreună să trăiască într-un mediu multicultural și în spiritul valorilor cetățeniei europene: respect reciproc, egalitate de șane, nondiscriminare”, ne-a declarat prof. Magda Grigoraș.

 

Foto: Echipa de elevi si profesori din România împreună cu directorul școlii din Grecia și doi profesori care au fost la Fălticeni în octombrie 2013

Falticeni-viata noastra ca o poveste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.