Festivalul Ouălor Încondeiate la Moldovița

Pe 13 aprilie, în Duminica Floriilor va avea loc la Moldovița ce-a de-a a VIII-a ediție a Festivalul Ouălor Încondeiate, eveniment care are ca obiectiv principal punerea în valoare și promovarea tradițiilor cultural – meșteșugărești ale etniei huțule din Bucovina.

Festivalul se va desfășura pe trei secțiuni, Ouă încondeiate (copii, adulți), Artă tradițională veche, la care participanții se vor prezenta cu haine, icoane și obiecte tradiționale vechi și Gastronomie, unde vor fi expuse și vor putea fi cumpărate bucate tradiționale de post și preparate din pește.

Așa cum am aflat de la Lucia Condrea, unul din organizatorii manifestării, aranjarea standurilor va începe la ora 10,00, în sala de sport a comunei Moldovița, concursul festivalului urmând a avea loc la ora 13,00, după o scurtă slujbă religioasă de stropire cu apă sfințită a exponatelor.

Pe durata jurizării standurilor de la cele trei secțiuni ale festivalului va avea loc un program artistic susținut de formații și soliști locali. La final câștigătorii vor primi diplome și premii.

Festivalul este organizat de Primăria și Consiliul Local al comunei Moldovița și Muzeul Ouălor Încondeiate „Lucia Condrea” din aceeași localitate. 

            Cei care vor ajunge la Moldovița de Florii vor putea vizita și Muzeul Ouălor Încondeiate „Lucia Condrea”, aflat în imediata vecinătate a locului de desfșurare a Festivalul Ouălor Încondeiate și vor putea afla detalii despre tehnica folosită de artistă  pentru înobilare a ouălor. Muzeul are mai multe secțiuni, ouă încondeiate de artista internațională Lucia Condrea, ouă încondeiate vechi, de peste un secol, provenind din zona Moldoviței, ouă decorate provenite din alte țări, cumpărate sau obținute la schimb  de artistă la diverse concursuri și expoziții internaționale la care a participat. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.