Primarul orasului copilariei

Luni, 7 aprilie, elevii din clasele pregătitoare ale Școlii “Alexandru Ioan Cuza” au făcut o vizită la Primăria Municipiului Fălticeni cu un dublu scop. În primul rând cei mici au dorit să cunoască activitatea insituției, dar cel mai important pentru micuți a fost alegerea primarului Orașului copilăriei.

            În cursa pentru primarul Orașului copilăriei au intrat cinci candidați care și-au expus platformele electorale în fața colegilor, a directoarei școlii, prof. Daniela Ilincăi, a viceprimarului Gheorghe Aldea și a secretarului municipiului, jurist Mihaela Busuioc, cea care a vegheat și la corectitidinea desfășurării alegerilor. În urma votului elevilor, primar al Orașului copăilăriei a fost desemnată Ioana, alegătorii fiind încântați de programul electoral al acesteia care prevede amenajarea de parcuri de joacă pentru copii, magazine cu jucării, cofetării în fiecare cartier și înființarea unei ludoteci de la care copiii să-și poată închiria jucării și jocuri.

            Ceremonia de investire a fost oficiată de viceprimarul Gheorghe Aldea și de secretarul Mihaela Busuioc care i-au pus Ioanei eșarfa de mătase, având culorile drapelului național. Noua primăriță le-a mulțumit colegilor pentru încrederea acordată, spunându-le că, deși Orașul copilăriei nu există în realitate, tot ceea ce a promis a transmis conducătorilor Primăriei Municipiului Fălticeni pentru a găsi o rezolvare la doleanțele copiilor. La rândul său, viceprimarul Gheorghe Aldea, a precizat că anul acesta vor fi construite noi locuri de joacă în cartierele unde acestea încă nu există, având în atenție și celelelate probleme ridicate.

            Pe lângă alegerea primarului Orașului copilăriei a mai fost ales viceprimarul acestui oraș dar și trei consilieri.   

Mica excursie a școlarilor a fost una cât se poate de benefică, elevii așezându-se în fotoliul primarului Cătălin Coman, mulți dorindu-și să îl ocupe când vor crește mari “pentru că este confortabil”, au făcut cunoștințăa cu o parte din angajații instituției și au învățat lucruri interesante despre primărie, dar și despre responsabilitățile primarului, viceprimarului și ale funcționarilor publici.

Spre marea lor bucurie, la sfârșitul vizitei copiii au primit dulciuri și suc. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.