„Ziua Porților Deschise” la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni

Aproximativ 700 de persoane au vizitat Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni, joi, 10 aprilie cu ocazia Zilei Porților Deschise prilejuită de sărbătorirea a 164 de ani de la înființarea Jandarmeriei. Evenimentul face parte din campania „Jandarmeria pe înțelesul tuturor” și a beneficiat de prezența elevilor și cadrelor didactice din instituții de învățământ ale județului Suceava ce au organizat activități în cadrul proiectului „Școala Altfel”.

„Peste 700 de persoane, cu preponderență elevi, părinți și cadre didactice de la instituții de învățământ din Fălticeni, Suceava, Boroaia au participat la activitățile organizate și desfășurate de „Ziua Porților Deschise” la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni.

Participanții au vizitat sala de tradiții a unității, amfiteatrul – unde au vizionat filmul de prezentare al școlii, spațiile de cazare și învățământ, parcul auto și biserica din incinta școlii. Începând cu ora 11.00, cei prezenți au asistat la un exercițiu demonstrativ realizat pe platoul școlii de instructori militari și elevi jandarmi din cei doi ani de studiu”, ne-a declarat cpt. Irina Airinei, purtătorul de cuvânt al Școlii Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni .

La activitate au participat și liceeni din colegiile municipiului Fălticeni cărora le-au fost prezentate misiunile Jandarmeriei, precum și condițiile de participare la concursul de admitere la această școala militară.

Detalii privind perioada de înscriere și de desfășurare a concursului urmează a fi publicate într-un act normativ și aduse la cunoștința opiniei publice prin mass-media și publicare pe site-ul școlii, www.jandarmeriafalticeni.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.