Subofițerii carabinieri au finalizat cursul intensiv în domeniul ordinii și siguranței publice

Vineri, 18 aprilie, 20 de subofițeri din Trupele de Carabinieri din Republica Moldova au primit certificate de absolvire a cursului intensiv în domeniul ordinii și siguranței publice pe care l-au desfășurat în perioada 3 martie – 18 aprilie la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni.

            Pe parcursul celor șapte săptămâni, cursanții au participat la activități de pregătire conform curriculumului aprobat de inspectorul general al Jandarmeriei Române, precum și la aplicațiile practice din cadrul „Exercițiului comun de antrenament în domeniul ordinii publice, cu participarea efectivelor Jandarmeriei Române și Trupelor de Carabinieri” desfășurat în perioada 24-28 martie.

            Cursul a fost structurat pe două module, Pregătire de specialitate și Pregătire militară și fizică, iar examenul de absolvire a constat în susținerea a trei probe: un test scris și două probe practice.

            „Rezultatele obținute au demonstrat îndeplinirea obiectivului acestui curs: dobândirea competențelor de a acționa individual, în echipă și subunitate organică în cadrul elementelor de dispozitiv pentru rezolvarea cu operativitate și discernământ a situațiilor ce se pot ivi pe timpul îndeplinirii misiunilor în domeniul ordinii și siguranței publice”, ne-a declarat cpt. Irina Airinei, purtătorul de cuvânt al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni.

            La ceremonie a participat șeful Serviciului Formare Profesională și Documentare din Inspectoratul General al Jandarmeriei Române – colonel Hopu Costel Laurențiu.

De la începutul anului în Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni s-au mai desfășurat două activități cu reprezentanți ai Trupelor de Carabinieri: un curs de inițiere în domeniul limbii engleze – nivel de bază la care au participat 10 ofițeri și subofițeri, desfășurat în perioada 27.01-21.02  și „Exercițiul comun de antrenament în domeniul ordinii publice, cu participarea efectivelor Jandarmeriei Române și Trupelor de Carabinieri”, la care au participat 20 de ofițeri din Trupele de Carabinieri din Republica Moldova. Exercițiul s-a desfășurat în perioada 24-28 martie în cadrul Proiectului „Consolidarea capacităților Trupelor de Carabinieri din Republica Moldova”, cu finanțare din bugetul de asistență pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Interne.

            În perioada 2-6 iunie a.c. este planificat a se desfășura un atelier de lucru (workshop) în domeniul psihopedagogiei/ formării profesionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.