Programul educațional – O lume a copilăriei

În anul 2007-2008 a fost lansat, la nivelul învățământului preșcolar Programul educațional județean „O lume a copilăriei”, prin care grădinițele din mediul urban sprijină pe cele din mediu rural cu materiale didactice, instrumente de lucru, jucării, rechizite, mobilier, obiecte personale pentru copii.

În acest an, programul s-a extins prin proiectul ”Săptămâna omeniei”,  proiect ce are ca scop sprijinirea prin acțiuni de voluntariat a unor persoane și grupuri de persoane aflate într-o situație vulnerabilă.

Copiii grupa mijlocie de la Grădinița cu Program Normal „Lizuca” din Fălticeni, coordonați  de educatoarea Doinița Balan, s-au înscris în acest proiect, preșcolari și părinții lor adunând produse alimentare pe care le-au dăruit cu mult drag Căminului de bătrâni de la Mănăstirea Bogdănești.

„Am participat la programul <O lume a copilăriei>, încă de la început și chiar am remarcat că acest program a avut un impact favorabil asupra preșcolarilor, părinților și membrilor comunității locale. Prin derularea proiectului <Săptămâna omeniei>, am reușit să sensibilizez copiii din grupă și părinții lor cu privire la dificultățile cu care se confruntă unele persoane sau instituții sociale și să acționăm pentru ai sprijini prin acte caritabile generoase, menite să diminueze o parte dintre problemele pe care le au zi de zi. M-am bucurat de o colaborare foarte bună și astfel  am reușit să adunăm produse alimentare, îmbrăcăminte și jucării pe care le-am împachetat, pentru a fi distribuite.

     Pe 29 aprilie am donat produse alimentare la Căminul de bătrâni de la Mănăstirea Bogdănești urmând ca în perioada imediat următoare să distribuim alte pachete unor copii din Municipiul Fălticeni a căror familii se află într-o situație precară.

       Am certitudinea că actele caritabile pe care le desfășurăm cu copiii contribuie la educarea lor în spiritul înțelegerii, empatiei și generozității. Mulțumesc colectivului de părinți care s-a implicat cu mult peste așteptările mele” ne-a declarat educatoare Doinița Bălan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.