Începând de luni încep înscrierile la festivalurile de folk și teatru de la Fălticeni

Începând cu data de 19 mai se fac înscrieri pentru preselecția județeană a Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret  „Grigore Vasiliu Birlic” și pentru Festivalul Concurs pentru tineret „Fălticeni Folk”, pe care le organizează anual la Fălticeni,  Asociația “Fălticeni Cultural”.

În perioada 13 – 15 iunie 2014 este programată etapa de preselecție județeană a Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret  „Grigore Vasiliu Birlic”.

Înscrierile pentru participarea la această etapă a festivalului  se derulează în intervalul 19 mai – 11 iunie 2014 (trimiterea formularelor de înscriere). Festivalul se adresează tinerilor având vârsta cuprinsă între 7 și 25 de ani. În urma preselecției județene vor participa la faza internațională a festivalului trei trupe de teatru din județ și maxim 30 de tineri la secțiunile monolog și recitare de poezie.

În cadrul festivalului  sunt programate și spectacole oferite de Trupa „Birlic” din Fălticeni (13 și 14 iunie). Duminică, 15 iunie, Ziua Culturii Fălticenene, Teatrul Național București va prezenta, pe scena Centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, spectacolul de comedie „Escroci în aer liber”, avându-i în distribuție pe Monica Davidescu, Ovidiu Cuncea, Afrodita Androne și Dan Tudor.

Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret  „Grigore Vasiliu Birlic” (Finala internațională) se va desfășura în perioada 5-12 septembrie 2014.

Pentru participarea la ediția a III a a Festivalului Concurs pentru tineret „Fălticeni Folk”, perioada de trimitere a înregistrărilor pieselor de muzică folk, în format dvd, în vederea organizării unei preselecții,  este 19 mai – 30 iunie 2014. Festivalul este rezervat  creatorilor și interpreților de muzică folk, cu vârsta până la 30 de ani. Finala națională a festivalului – concurs se va desfășura în perioada 12-13 iulie, la Fălticeni, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”.

Informații detaliate privind participarea la cele două festivaluri pot fi obținute contactând Asociația Fălticeni Cultural la adresa de e-mail asociatiafalticenicultural@yahoo.com sau la telefon 0743.10.29.92.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.