Elevii din anul al II-lea au finalizat stagiul de pregătire la Ochiuri

În perioada 19-30 mai, elevii anului al II-lea, 45 de băieți și 5 fete, au desfășurat stagiul de pregătire la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, județul Dâmbovița.

Stagiul a fost efectuat în baza Curriculum-ului pentru pregătirea subofițerilor de jandarmi, seria 2012-2014 și a cuprins ședințe practice specifice intervenției profesionale și trageri cu armamentul individual. Instructorii militari de specialitate au coordonat activitățile cu cei 50 de elevi în scopul consolidării deprinderilor și uniformizării practicilor în domeniul asigurării și restabilirii ordinii publice.

„Stagiul de pregătire a fost o adevărată experiență de viață. Chiar dacă programul a fost mai încărcat decât de obicei, atât cu activități de pregătire de specialitate, cât și cu activități de pregătire fizică, acest lucru nu a reprezentat un impediment, ci dimpotrivă, ne-a motivat să ne antrenăm în diverse situații tactice, fapt ce ne-a determinat să ne apropiem cât mai mult de realitatea vieții operative. Ne-a impresionat mult pregătirea și profesionalismul instructorilor militari din școala noastră și instituția gazdă. Aș repeta oricând experiența acestui stagiu”, elev sergent Filip Elena – șef de unitate.

În continuare, elevii vor desfășura cursuri, iar în perioada 19 iunie – 1 iulie a.c. vor susține examenul de absolvire. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.