În această săptămână începe etapa de preselecție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret “Grigore Vasiliu Birlic”

În perioada 10 – 11 iulie 2014, la Fălticeni va avea loc etapa de preselecție județeană din cadrul celei de-a IV-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret “”.

Joi, 10 iulie, de la ora 9,00, va avea loc preselecția la monolog, recitare poezie și trupe de teatru pentru grupa de vârstă: 7-14 ani (clasele I-VIII), iar de la ora 18,00, Trupa de teatru  “Birlic”, va delecta spectatorii cu o parte din piesele sale.

Vineri, 11 iulie, tot de la ora 9, va avea loc preselecția pentru monolog, recitare poezie și trupe de teatru pentru grupa de vârstă: 15 – 25 ani, seara încheind-o tot Trupa “Birlic”.

“Festivalul se adresează elevilor sau tinerilor având vârsta cuprinsă între 7 și 25 de ani. În urma preselecției județene, juriul, va invita la festivalul internațional, trei trupe de teatru (secțiunea trupă de teatru) și 30 de tineri (secțiunea monolog sau recitare poezie) în cadrul căruia fiecare participant va prezenta în concurs un spectacol, la liberă alegere, din repertoriul național sau universal. Durata spectacolului nu va depăși 120 de minute și a montării 30 de minute, iar durata monologului sau a recitării de poezie nu trebuie să depășească 15 minunte”, ne-a declarat preotul Liviu Mihăilă, președintele Asociației “Fălticeni Cultural”, principalul organizator al Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret “Grigore Vasiliu Birlic”.

Festivalul internațional de teatru pentru tineret “Gr. V. Birlic” (Finala internațională) se va desfășura în perioada 30 aug-7 sept. 2014.

festival Birlic 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.