Festivalul Concurs pentru Tineret „Fălticeni Folk”

În perioada 11 – 13 iulie Asociația „Fălticeni Cultural”, organizează a treia ediție a Festivalul Concurs pentru Tineret „Fălticeni Folk”.

În prima zi, de la ora 16, trupa de teatru “Birlic” va susține un recital extraordinar la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”.

Sâmbătă, 12 iulie, la Sala “Aurel Băeșu” a Muzeului de Artă  Ion Irimescu, de la ora 12,00, va avea loc festivitatea de deschidere a festivalului, urmată de vernisajul expoziției de pictură a maestrului Radu Bercea, lansărea cărții lui Sorin Poclitaru,  “Un zâmbet pervers” și a CD-ului Ștefaniei Iacob, “De dorul ochilor căprui”.

De la ora 16,00 la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic” este programată secțiunea de concurs (creație și interpretare ) a festivalului, urmată de recitalurile serii susținute de Daniela Bejenariu, Cosmin Mariciuc, Ștefania Iacob și Adrian Bezna.

Duminică, 13 iulie, de la ora 16,00, tot la Centrul “Grigore Vasiliu Birlic”, va avea loc spectacolul Teatrului Național din București “Escroci în aer liber” și “Trași la Xerox” în care iubitorii de teatru îi vor putea vedea pe Monica Davidescu, Dan Tudor, Ovidiu Cuncea și Afrodita Androne. Spectacolul este oferit de Asociația “Fălticeni Cultural”, intrarea fiind liberă.

După festivitatea de premiere a  Festivalului „Fălticeni Folk” vor susține recitaluri  Ovidiu Mihăilescu, Puiu Crețu și Marius Matache.

“Festivalul Concurs pentru Tineret „Fălticeni Folk” este rezervat creatorilor și interpreților de muzică folk, cu vârsta până la 30 ani. Festivalul își propune descoperirea, lansarea și mediatizarea unor autentice valori ale genului și popularizarea creației acestora. După expirarea perioadei de depunere a dvd-urilor cu înregistrările concurenților (19 mai – 8 iulie 2014), etapa de preselecție va fi finalizată pe 9 iulie cu evaluarea tuturor dvd-urilor candidaților care doresc să participe la acest Festival: 2014 și trimiterea invitațiilor tuturor celor care au câștigat preselecția”, ne-a declarat preotul Liviu Mihăilă, președintele Asociației “Fălticeni Cultural”.

Juriul, format din personalități implicate activ în fenomenul folk românesc, va acorda premii și mențiuni, iar primele 10 creații de muzică folk vor fi înregistrate pe un cd care se va lansa la Festivalul Internațional de Teatru Pentru Tineret „Gr. V. Birlic” de la începutul lunii septembrie.

Falticeni Folk 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.