Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni are denumirea onorifică „Petru Rareș”

Începând cu data de 30 iunie, Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni are denumirea onorifică „Petru Rareș” și ziua aniversară la data de 1 noiembrie.

„Demersul a fost făcut de școala noastră în martie acest an, iar la data de 23 mai a avut loc ședința Comisiei de Însemne Heraldice a Ministerului Afacerilor Interne în prezența domnului chestor general de poliție Dănuț Tudor – secretar general adjunct al MAI. Ca urmare a avizului acestei comisii, a fost elaborat proiectul de ordin ce a fost înaintat domnului Gabriel Oprea, Viceprim-ministru pentru securitate națională, Ministrul Afacerilor Interne”, ne-a declarat cpt. Irina Airinei, purtătorul de cuvânt al Școlii Militara de Subofiteri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni.

Pe 30 iunie a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul nr. 95 din 25 iunie 2014
pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului administrației și internelor nr. 176/2012 privind atribuirea de denumiri onorifice și stabilirea de zile aniversare pentru unele structuri din Ministerul Afacerilor Interne, care precizează denumirea onorifică „Petru Rareș” pentru Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni. Același ordin prevede Ziua Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni la data de 1 noiembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.