Caravana Culturala de film si carte la Fălticeni – a doua seara de proiectii

În wee-kendul recent încheiat, fălticenenii au avut parte pe lângă teatru, folk, expoziții de artă plastică, lansare de cărți și Cd-uri cu muzică şi de filme în aer liber. În Piaţa „Nada Florilor”, prima Caravană Culturală de film şi carte din România a oferit iubitorilor de literatură din urbea de pe Şomuz şansa să citească gratuit ultimele apariţii editoriale de la Nemira, pasionații de filme au experimentat Parisul anilor 1920 prin Midnight in Paris / Miezul nopţii în Paris (2011, scris şi regizat de Woody Allen), sau au putut viziona un alt film de Oscar – The King’s Speech/ Discursul Regelui, (2010), film care redă o poveste adevărată, despre relaţia de prietenie care se leagă între cel care avea să devină regele George al VI-lea şi Lionel Longue, un logoped mai puţin obişnuit.

            De asemenea, participanții la caravană au avut parte de activități interactive alături de partenerii evenimentului, iar copiii s-au jucat creativ împreună cu personalul caravanei în timp ce părinții și bunicii au vizionat filme. Față de alte manifestări desfășurate în același spațiu public, la care erau nelipsiți comercianții de vata din zahăr, de această dată organizatorul evenimentului Inspire Group, nu a permis accesul la film decât cu pop corn și a oferit adulților, gratuit, o bere Staropramen.

Deși nimeni nu a plătit un leu, la sfârșitul fiecărei seri fălticenenii care au vizionat filmul de colecţie proiectat pe marele ecran au câştigat în urma tragerii la sorți premii în cărţi de la editura Nemira, premii în produse de la Coca-Cola Hellenic, E-Boda, Dr. Oetker, Titan, Provident, Nescafe și Vivat, Pur şi Persil (Henkel), Nescafe, iar copiii au primit ghiozdane  de la 3M. În ultima seară E-Boda a oferit un telefon de ultimă generație. O altă atracţie a fost cel mai nou camion Mercedes pe care au fost proiectate filmele.

Desfăurată sub sloganul “Vara asta filmele şi cărţile vin la tine! Lasă-te furat de lumea fascinantă a culturii, chiar la tine în oraş”, caravana Culturală de film şi carte din România, un eveniment care se va desfăşura în oraşele mici şi mijlocii din România, a început pe 9 iulie la Vaslui, se va desfășura în 19 orașe mici și mijlocii din Români, urbea de pe Şomuz fiind a doua localitate din ţară în care, timp de două zile consecutive, artiştii, autorii şi titlurile preferate au fost mai aproape de cititori.

Plecarea din Fălticeni a fost cu peripeții, pentru că doi motănei voiau să meargă alături de Caravană la Botoșani, aceștia găsindu-și ascunziș în compartimentul motor al uneia dintre mașini.

Următorul popas al Caravanei în judeţul Suceava va fi la Câmpulung Moldovenesc, pe 17 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.