Procesiune de Sfântul Ilie

Duminică, 20 iulie, după Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoţi din protopopiatul Fălticeni, la biserica cu hramul „Sfântul Ilie“ din Fălticeni , a avut loc,  pentru al nouălea an consecutiv, un pelerinaj cu racla în care se află fragmente din moaştele Sfinţilor Epictet şi Astion, oferită în dar de IPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Procesiunea desfăşurată cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a pornit de la Biserica „Sfântul Ilie”, prima oprire fiind în dreptul Spitalului Municipal din Fălticeni, unde s-au rostit rugăciuni pentru cei bolnavi. La Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, soborul de preoţi s-a rugat pentru toţi locuitorii oraşului, iar în faţa Primăriei Municipiului Fălticeni pentru cei ce conduc urbea de pe Şimuz şi judeţeul Suceava. Procesiunea a continuat pe Aleea Pietonală spre Catedrala „Învierea Domnului”, unde s-au citit rugăciuni pentru cei adormiţi în cimitirele Fălticeniului. Baldachinul în care se aflau sfintele moaşte a fost purtat pe umeri de patru enoriaşi ai parohiei „Sfântul Ilie”.

Evenimentul religios s-a bucurat de prezenţa autorităţilor locale şi a deputatului Ioan Stan. În timpul pelerinajului, acompaniat de prapuri, cruci şi toacă, s-au intonat cântări specifice, iar preotul paroh Tudorel Neculau i-a binecuvântat pe credincioşi cu apă sfinţită.

"La iniţiativa preotului trecut la cele veşnice Teodor Marian, în urmă cu 9 ani s-a făcut prima procesiune în oraşul Fălticeni, odată cu primirea în dar a părticelelor din moaştele Sfinţilor Epictet şi Astion. Prin acest pelerinaj, consider că am făcut o mărturisire de credinţă, cerând mijlocire sfinţilor în nevoile şi necazurile noastre", ne-a spus  preot paroh Ionel Marian.

După ce au revenit la Biserica „Sfântul Ilie”, credincioşii s-au închinat la sfintele moaşte, iar la final a fost organizată o agapa frăţească.

De la ora 17,00, tot la Biserica „Sfântul Ilie“ s-a oficiat într-o atmosferă de rugăciune şi de emoţie sfântă „Nunta de aur” pentru 35 de familii care împlinesc anul acesta 50 de ani de căsnicie. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.