Ioan Augustin Benţa a câştigat medalia la Campionatul Naţional Juniori II

La sfârşitul săptămânii, la Bucureşti, s-a desfăşurat. În finala la 2000 de metri obstacole Ioan Augustin Benţa a câştigat medalia de aur cu timpul de 06 minute 12 seunde 43 de sutimi. Pe locurile doi şi tre

i au încheiat atleţi de la cluburi sportive din Cluj Napoca şi Caransebeş.

Aşa cum am aflat de la antrenorul Alin Findanis, CSS „Nicu Gane” a mai avut trei sportivi în finale la 800 m şi 1500 m: Sebastian Iftimescu, Ionuţ Bîgu şi Bogdan Focşa.  Cea mai bună clasare a obţinut-o  Sebastian Iftimescu, locul 5 (cu timp record personal)  în finala la 1500 de metri.

„Mă bucur pentru că Augustin Benţa a reuşit să obţină un rezultat extraordinar, un timp care, dacă era obţinut în urmă cu trei luni, l-ar fi dus în preselecţiile pentru olimpiadă. Am avut emoţii pentru că Augustin a fost bolnav în perioada premergătoare finalei şi a avut 10 zile în care nu s-a putut pregăti. A avut voinţă, şi-a calculat bine cursa, din fericire a avut şi concurenţi pe măsură, ceea ce l-a ajutat să fie concentrat iar rezultatul este unul de excepţie.  Proba de obstacole este una grea şi sper să nu renunţe să o alerge odată cu trecerea la Juniori I. Pentru atleţii noştri următoarea competiţie importantă va fi Campionatul Naţional de Cros de la Băile Felix, în luna octombrie, unde sperăm să luăm medalii atât la individual cât şi la echipă”, ne-a declarat antrenorul Alin Findanis.

Benta Augustin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.