Campionatul Naţional de Navomodele de Curse

Joi, 28 august, la baza nautică de antrenament pentru canotaj “Nada Florilor”, Fălticeni, începe Campionatul Naţional de Navomodele de Curse.

Competiţia care se va desfăşura timp de patru zile pe iazul Şomuz reuneşte şase echipe de la cluburile de modelism din Craiova, Galaţi, Medgidia şi Suceava.

CSTA (Clubul Sporturilor Tehnico Aplicative) Suceava, pregătită de antrenorul și directorul concursului Sorin Catană, va participa cu patru sportivi: doi juniori (Adrian Catană, Victor Cojocariu) şi doi seniori (Florin Catană, Ilie Cojocariu).

Conform prof. Ioan Mihai, directorul CSTA Suceava, concursul de la Fălticeni  este primul campionat naţional de navomodele organizat de CSTA Suceava. În competiţie sunt însrişi 20 de sportivi, sucevenii fiind favoriţi pentru că sunt câştigătorii mai multor titluri de campion naţional în ediţiile anterioare ale competiţiei.

La mijlocul lunii august, sportivul Adrian Catană, a câştigat, în cadrul Campionatului Naţional de Navomodele Viteză şi Evoluţie, concurs desfăşurat recent la Medgidia în prima decadă a lunii august, la clasele de evoluţie, viteză şi curse două medalii de aur, patru de argint şi o medalie de bronz. De la aceeaşi competiţie, la proba pe echipe CSTA Suceava a obţinut o medalie de aur și altele două medalii de argint pe echipe.

Concursul se va desfăşura în perioada 28 – 31 august 2014, cursele bărcilor radiocomandate desfăşurându-se pe cinci clase: mono 1, mono 2, hidro 1, hidro 2 și fsr-e, existând trei starturi pentru fiecare clasă.

Evenimentul sportiv este organizat de CSTA (Clubul Sporturilor Tehnico Aplicative) Suceava şi Federaţia Română de Modelism, în parteneriat cu Primăria Municipiului Fălticeni şi va fi jurizat de arbitri cu licenţă în domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.